Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутат Мукачівської міської ради написала листа Папі Римському

Депутат Мукачівської міської ради написала листа Папі Римському

Депутат Мукачівської міської ради написала листа Папі Римському
Депутат Мукачівської міської ради Вікторія Швардак звернулась до Папи Римського Франциска І. Лист народної обраниці був відправлений позавчора. Текст звернення до Папи Римського подаємо...

Депутат Мукачівської міської ради Вікторія Швардак звернулась до Папи Римського Франциска І. Лист народної обраниці був відправлений позавчора. Текст звернення до Папи Римського подаємо нижче:

ВІДЕО ДНЯ

"Ваша СВЯТІСТЬ ! В Україні гинуть люди !"

Ваша Святосте!

Реклама

Звертаюсь до Вас у нелегкий час для країни, в якій я живу – України.

Я, прихожанка греко-католицької церкви, охрещена тайно у будинку чужих людей (так як греко-католицька церква на час мого хрещення була заборонена на території України).

Реклама

Головний закон моєї України – Конституція, стаття 35, зокрема, гласить:

«Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров'я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

Реклама

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа – від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова».

Впродовж своєї історії український народ відносився до християнської релігії як до засобу збереження власних і загальнолюдських надбань: родинної моралі, виховання морально наставленого молодого покоління, глибокої поваги до життя і прав інших людей, милосердя тощо.

Українці завжди чесно несли свій хрест, про що свідчать хоча б такі факти з останніх подій, які вже стали історією і якими ми пишаємося:

24 квітня у присутності Його Святості Папи Івана Павла ІІ у Ватикані відбулося проголошення декретів мучеництва, героїчних чеснот та чуд 52 Слуг Божих. Декрети стосувалися 28 Слуг Божих Української Греко-Католицької Церкви. Декретом у Ватикані стверджено мучеництво 26 кандидатів архиєпархіального процесу, що завершився у Львові 2 березня 2001 р. Передана зі Львова документація на кожного з них містила життєпис, відомості про мученицьку смерть, а також богословський аналіз його праць (якщо такі були).

Визнано мученицькою смерть Слуги Божого єпископа Миколая Чарнецького та його 24 соратників: єпископів, єпархіальних священиків, монахів та монахинь і одного мирянина. Усі вони постраждали у час комуністичного переслідування в Україні між 1935 та 1973 рр. Також визнано мученицькою смерть о. ЕмільянаКовча, який загинув у нацистському таборі Майданек (Польща).

Окремим декретом проголошено мучеництво Слуги Божого Теодора Ромжі, єпископа Мукачівської ГКЦ єпархії ГКЦ, до числа прихожан якої і я відношуся.

Впевнена, що мій лист підписали б тисячі українців і не тільки греко – католиків, бо народ мій хоче жити в мирі та єдності. Але час не терпить.

Реклама

Греко-католицька громада шокована дискримінацією вірян та священиків, яка має місце в Україні. Незважаючи на Конституцію, яка чітко розділяє владу і релігію, чиновники Міністерства культури насмілились вказувати священикам, якою має бути їх громадська позиція. Предстоятель УГКЦ, архієпископ Святослав Шевчук отримав листа Міністерства культури України, у якому влада стверджує, що публічні богослужіння можуть… «негативно позначитись на стані довіри між державою та церквою і релігійними організаціями в цілому, утвердження миру та злагоди у суспільстві та релігійному середовищі». Далі ці безбожники вимагають погоджувати богослужіння з місцевими адміністраціями , при цьому чиновники погрожують судом, який може припинити діяльність Української Греко-католицької церкви!

Представники марґінальних релігійних організацій "Православний вибір", "Союз православних братств України" і "Народний собор" 11 січня провели мітинг біля Патріаршого собору Української Греко-Католицької Церкви, закликаючи УГКЦ утриматися від участі в акціях протесту на Майдані Незалежності.

В той самий час вже є приклади судових переслідувань священиків: У Львові 23 січня судитимуть священика УГКЦ за участь у Автомайдані.

На їх переконання, участь священнослужителів УГКЦ суперечить Конституції та Закону "Про свободу совісті і релігійні організації".

Ми в очікуванні гонінь, переслідувань, дискримінації та ліквідації. Вже завтра можемо прокинутись у повному підпорядкуванні виключно Московського патріархату. І всі наші храми можуть бути віддані. Це – далеко не пусті слова.

Приводом є сам факт, що частина духовенства є серед вірних, які спонтанно вийшли на мирні протести".

"Ми переконані, що молитва за мир разом із тими, хто в мирний спосіб виявляє своє бажання жити у правовій державі, – це є відповідне місце для молитви. Для цього не потрібно якогось окремого дозволу державної влади", – сказав глава УГКЦ.

Реклама

Чекаємо всі Ваших висновків про дії як і представників Міністерства культури України, так і священиків греко-католицької церкви.

Дякуємо Богові за дар Вашого життя, яке Ви щедро посвячуєте служінню Церкві – потребуючим, убогим, страждаючим, усім тим, хто приходить до Вас за порадою, допомогою, потіхою.

Нам зараз дуже потрібні Божа ЛЮБОВ, молитва та підтримка. Можливо, саме зараз, Ваше ПАСТИРСЬКЕ СЛОВО найбільше потрібне Україні.

Припадаю до ніг ваших, і прошу милості з рук Ваших. Сповідую справедливість Господню і прошу Вас про молитву за мир в Україні. Вірю, що в моїй державі більше ніколи й нікого не будуть хрестити тайно. І що українці залишаться вільними людьми, якими їх створив Господь. І хай з кожним Вашим Словом воскресає у кожному українському серці ГОСПОДЬ!

ХАЙ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАС БОГ ! ДЯКУЮ!"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно