Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що зміниться з 1 червня в Україні

В Україні у червні 2018 може зрости ціна на газ для населення, а також посилиться відповідальність за несплату боргів за комунальні послуги.

ВІДЕО ДНЯ

Що зміниться в Україні з 1 червня і протягом місяця – читайте в матеріалі.

Соціальна сфера

Реклама

Може зрости ціна на газ для населення. Кабінет міністрів України ухвалив рішення не підвищувати ціну на газ для населення до 1 червня. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду 28 березня без обговорення.

Відповідальність за непогашену комунальну заборгованість стане більш жорсткою. З 10 червня 2018 року набуває чинності Закон України Про житлово-комунальні послуги, в рамках якого відповідальність споживача за непогашену заборгованість стане більш жорсткою. Закон передбачає нарахування пені за кожний день її прострочення, обмеження та припинення надання послуги в цілому.

Реклама

З 1 червня посвідка на проживання видаватиметься у формі ID-карти. Уряд затвердив новий зразок бланка посвідки на постійне проживання та порядок її оформлення і видачі.

Що з доларом і бензином

Курс долара може змінитися на користь гривні. У найближчі кілька місяців усі фактори будуть на боці української національної валюти. Так, зростають ціни на сировинних ринках, закінчився опалювальний сезон, збільшуються експортні виручки аграріїв. Єдине, що може зупинити ревальвацію гривні – «погані» новини від МВФ.

Реклама

Пальне може подорожчати через зростання цін на нафту.

– Якщо нафта продовжить дорожчати, то і підвищені ціни на паливо не змусять себе чекати.

Ринок змінюється дуже швидко. Дійсно, ці події зі здорожчанням нафти для нас як для країни-імпортера нафтопродуктів – не дуже хороша новина.
Ми будемо змушені дублювати це підвищення, закуповувати за новими цінами, – коментує директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

Нацбанк

Нацбанк з 1 червня почне впровадження нового нормативу для банків – коефіцієнта покриття ліквідністю. LCR відображає рівень стійкості банку до короткострокових шоків ліквідності, характерних для кризових періодів, коли відбувається значний відплив коштів клієнтів.

Освіта

З 1 червня Міносвіти планує здійснювати ліцензування освітньої діяльності вищих навчальних закладів виключно в електронному вигляді. Ліцензійні справи реєструватимуться у порядку надходження їх до Міносвіти згідно з електронною чергою.

Реклама

Кабінет міністрів України збільшив преміальні Всеукраїнського конкурсу Учитель року – переможці отримуватимуть по п’ять мінімальних заробітних плат. Постанова набирає чинності з 1 червня 2018 року.

Зв’язок

Укрпошта має намір запустити пілотний проект пересувного відділення з 1 червня. Перший пілотний проект поїде на Чернігівщину.

Кабмін погодив з 1 червня старт пілотного проекту з мультимодальних переміщень транзитних відправлень Укрпоштою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно