Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Гірська Великоберезнянщина – з новою швидкою

Гірська Великоберезнянщина – з новою швидкою
ВІДЕО ДНЯ

Проблема охорони здоров’я є однією з найактуальніших у будь-якій точці світу. Незважаючи на те, мегаполіс чи негустонаселений гірський район – усім людям потрібен доступ до якісної медицини.

Для гірського Великоберезнянського району потреба у покращенні матеріальної бази автомобілів, які доставляли б хворих у потрібні медичні заклади, є надзвичайно гострою та актуальною. Тим паче, чякщо до головних лікарень області кількадесят кілометрів, довга дорога та тисячі секунд, кожна з яких є життєво важливою. Так, до обласної дитячої лікарні, що у Мукачеві, їхати доводиться близько 80 кілометрів. І, здебільшого, люди їхали по допомогу в обласні центри самотужки.

Реклама

Тож громада Великоберезнянщини зрозуміла, що варто зрушувати це питання з мертвої точки. І зайнялись пошуком необхідного транспортного засобу, який би допоміг хворим жителям району якнайшвидше дістатись необхідного лікувального центру обласного рівня. І, відповідно, вирішив би проблему відправки хворих. Адже на район залишилось кілька швидких. Та і ті вже далеко віджили свого віку.

Пошуком та передачею машини швидкої допомоги для Великоберезнянської районної лікарні займалась громадська організація “Зелена смуга”. Саме вони і шукали по Європі необхідний транспортний засіб. І ось, завдяки допомозі благодійників з Німеччини, а також української діаспори цієї європейської країни відтепер важкохворих Великоберезнянщини обслуговуватиме надсучасна швидка, яка оснащена усім необхідним обладнанням.

Реклама

Саме на перевагах нової швидкої з Німеччини акцентував свою увагу на перевагах “У цій машині є холодильник, холодильна установка, яка призначеня для доставки матеріалів, крові, а також препаратів, які потребують пониженої температури. Також тут є сухожировий шкаф, у якому на ходу, їдучи у машині, можна простерилізувати інструменти, а також перев’язочний матеріал. Крім того, тут можна буде рятувати життя хворих з інфарктами або інсультами навіть дорогою до медзакладу.”.

Цей сучасний автомобіль вже допоміг врятувати не одне людське життя на Великоберезнянщині. Так, водій автомобіля пан Сергій розповів журналісту “Панорами”, що напередодні вночі йому доводилось відправляти в Ужгород двох хворих. “Саме ця швидка і виконує надважливу функцію – ми відправляємо важкохворих у ті заклади, де їм нададуть кваліфіковану допомогу”, – мовив водій швидкої.

Окрім того, німецькі благодійники та українська діаспора Німеччини передали Великоберезнянській лікарні необхідну допомогу: кілька колясок, памперси, шприци та інший гуманітарний вантаж. “Медичний заклад Німеччини, з яким ми співпрацюємо, відгукнувся на наше прохання про допомогу, також надав і цю “гуманітарку”, - сказала Дана Арнольд, представниця української діаспори з Німеччини.

Реклама

Варто зауважити, що до цього важливого проекту для Великоберезнянщини проекту також долучились місцева районна рада та Товариство закарпатців у Києві.

Наразі колектив лікарні та уся Великоберезнянська громада сподівається, що і надалі співпраця з німецькими партнерами приноситиме лише користь та успішні плідні проекти на благо жителів гірського району Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно