Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дружини Президентів України та Угорщини відкрили Центр реабілітації дітей на Ужгородщині

Дружини Президентів України та Угорщини відкрили Центр реабілітації дітей на Ужгородщині

Дружини Президентів України та Угорщини відкрили Центр реабілітації дітей на Ужгородщині
ВІДЕО ДНЯ

8 червня дружина Президента України Марина Порошенко разом із дружиною Президента Угорщини Анітою Герцег провели на Закарпатті спільну доброчинну акцію – відкрили Центр медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михайла у с. Ратівці Ужгородського району і вручили його вихованцям подарунки.

В закладі  надаватимуть допомогу дітям з фізичними та іншими вадами, тут працюватимуть логопед, фізіотерапевт, психолог та інші фахівці. Місце для центру вибрали не випадково, адже в селі Ратівці діє вже чотири будинки сімейного типу, в яких виховується 35 дітей. Багато з них мають фізичні або інші вади та потребують соціальної адаптації, яку можуть надати фахівці реабілітаційного центру, – повідомляє офіційний сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Реклама

Перші леді двох країн разом зустріли фініш 500-кілометрового благодійного забігу, який стартував 4 червня в Будапешті. Близько тридцяти учасників забігу прагнули привернути увагу до важливості здавання крові та одночасно зібрати допомогу для новоствореного Центру. До акції долучилися фахівці з двох лікарень міста Будапешт. Команда угорських медиків у перший робочий день центру проведе комплексне обстеження вихованців дитячих будинків навколишніх сіл.

– Сьогоднішня подія – символічна акція, яка свідчить про об’єднання зусиль заради вирішення проблем дітей, – сказала в своїй вітальні промові Аніта Герцег. – Мій батько народився в колишньому комітаті Унг (історичний комітат Австро-Угорщини, до якого входило Закарпаття), а родичі досі проживають на Закарпатті. Тут мешкають люди різних національностей – українці, угорці, словаки тощо і всі вони спільно працюють на благо дітей. У чотирьох дитбудинках, які функціонують у Ратівцях, уже 12 років виховуються діти-сироти та діти, що потрапили в скрутне становище. І я, як мати чотирьох дітей, усвідомлюю, наскільки важливо, щоб усі вони жили в комфортних умовах і відчували опіку дорослих. Хочу запевнити, що угорці й далі надаватимуть гуманітарну допомогу людям, що тут мешкають. І ми дуже високо цінуємо те, що сьогодні до нас долучилася пані Марина Порошенко.

Реклама

– Я дуже вдячна пані Аніті Герцег за те, що вона особисто опікується такими гуманітарними проектами, – наголосила Марина Порошенко. – Ми разом побачили, які гарні умови створені тут для виховання й реабілітації дітей. І стали свідками чудової акції – благодійного забігу під гаслом «Ми однієї крові!» Я підтримую це гасло, адже Україна й Угорщина мають спільне минуле. Наприклад, історичний шлюб доньки Ярослава Мудрого Анастасії з угорським королем Андрашем І. А сьогодні нас об’єднують спільні європейські цінності, підтвердження чого – відкриття Центру реабілітації дітей. Я щиро дякую угорському народу за підтримку й розуміння, яке свідчить, що, незважаючи на кордони, ми є єдиною європейською родиною.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно