Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Міжнародне визнання закарпатської деревини

Міжнародне визнання закарпатської деревини
ВІДЕО ДНЯ

Закарпаття має величезний потенціал у деревообробній галузі. Цьому сприяють кілька факторів. Зокрема, це гориста місцевість, робочі руки та розум закарпатців, а також бажання створювати з карпатської деревини якісний європейський продукт.

Одним з таких підприємств, який є помітним гравцем на ринку деревообробної продукції, є ТОВ “Крок Вуд”, який базується у місті Свалява. Незважаючи на свою недовгу п’ятирічну історію, компанія вже завоювала авторитет як серед закарпатців, так і серед замовників.

Реклама

Підприємство “Крок Вуд” виготовляє різноманітну продукцію: високоякісні букові меблеві панелі, меблі (ліжка, столи, журнальні столики, лавки, табурети), сушені букові дрова, а також деревне вугілля.

Представник компанії Олег Грига у коментарі газеті “Панорама” зауважив, що продукція підприємства є в дечому унікальною. Так, деревне вугілля, вироблене на підприємстві, володіє високою тепловіддачею та майже не виділяє шкідливих речовин. Варто зауважити, що при згоранні вугілля не виділяє диму та не утворюється полум’я. Щодо сушених дров, то їхня вологість складає менше 20%. Тобто, вони є придатними для спалювання в камінах та твердопаливних котлах.

Реклама

Загалом, на підприємстві якісний деревообробний продукт створюють 98 висококваліфікованих працівників, які якісно виконують свою роботу. Для них створені оптимальні умови праці з достойною заробітною платою.

Щоби краще ознайомитися з виробничим процесом, ми завітали безпосередньо на підприємство, зокрема, відвідали меблевий цех, де, власне, й виготовляється кінцева продукція – меблі.

«Меблевий цех – це, так би мовити, завершальна ланка у виробничому ланцюжку нашого підприємства, - пояснює контролер якості готового продукту Іван Андрела. – Спочатку виготовляємо деталі, потім проводимо контрольну збірку меблів, а опісля їх знову розбираємо на складові і покриваємо натуральною лляною олією. Далі - меблі ретельно упаковуємо в картонні коробки і доставляємо на склад готової продукції».

Реклама

Завдяки чіткому дотриманню європейських стандартів на виробництві продукція свалявського підприємства вже отримала міжнародне визнання. Так, меблева продукція виготовляється на сучасних верстатах, і сертифікована за стандартами міжнародної організації Forest Stewarship Council (FSC). Крім того, вироби компанії “Крок Вуд” були представлені на міжнародних виставках “Working with wood 2016” в британському Бірмінгемі, а також у німецькому місті Кельн, де проходила виставка “The International Interiors Show”.

За словами Олега Григи, активна присутність за кордоном висока якість продукції європейського рівня і принесла результати. Так, близько 90% продукції, яка виготовляється на підприємстві, йде на експорт. Основними замовниками є країни Європейського Союзу, Велика Британія та Китай. Та Олег Грига зазначив, що найбільшим партнером компанії є Німеччина. А серед відомих покупців найбільш відомим є компанія “Wayfair”.

Експерт, Президент асоціації “Меблідеревпром” Юрій Медведєв у розмові з журналістом “Панорами” зауважив, що іноземних замовників насамперед цікавлять різноманітні пиломатеріали, а також столярна продукція. Закарпаття, на його думку, має свій величезний потенціал завдяки великій кількості деревини. Це дозволяє виготовляти високоякісну продукцію з букових та дубових порід.

Наразі “Крок Вуд” не зупиняється на досягнутому і планує розширювати асортимент продукції та осучаснювати технології виробництва деревообробної продукції.

Автор: Іван Гарагонич

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно