Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Геннадій Москаль звернувся до «дикунів»

Геннадій Москаль звернувся до «дикунів»

На «великі» вихідні, пов’язані з Днем Конституції, відпочити на Закарпаття приїде маса туристів з усієї України. Частина людей піде в кількаденні походи в гори «дикунами», тобто без супроводу досвідчених провідників, котрі добре знають місцевість. Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

ВІДЕО ДНЯ

«Синоптики прогнозують на Закарпатті погіршення погоди включно зі зливами, градом та шквальним вітром, – наголошує Геннадій Москаль. – Подекуди в Карпатах температура вночі опуститься до плюс шести градусів, а в тумані дуже легко втратити орієнтир і заблукати».

Читайте також:
Як на Закарпатті дві москвички заблукали: подробиці від рятувальників
Реклама

Протягом 2017 року працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) 245 разів виїздили на пошуки заблукалих туристів і врятували загалом 450 чоловік. Більше половині з них доводилося надавати першу долікарську допомогу. З початку цього року врятовано вже 190 чоловік, котрі заблукали в горах.

«Більшість із них пішли в походи «дикунами», – зауважив очільник області. – Закарпатська облдержадміністрація закликає всіх туристів, що вирішили влаштувати похід у гори, обов’язково реєструватися в гірських пошуково-рятувальних відділеннях ДСНС. У випадку будь-яких надзвичайних ситуацій це набагато пришвидшить пошуки людей, що травмувалися, отруїлися чи втратили орієнтир і заблукали».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно