Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті створили перший у області фазанарій

На Закарпатті створили перший у області фазанарій

У Закарпатській області працівники державної лісової охорони Великобичківського лісомисливгоспу почали розводити фазанів.

ВІДЕО ДНЯ

Два місяці тому, лісівники збудували вольєр, створили там необхідні для проживання птахів умови і придбали 12 молодих фазанів. Наразі лісівники завезли чотири види фазанів – алмазний, золотий, румунський та звичайний, – повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

За совами лісівників, природні умови нашої місцевості дуже підходять для проживання фазанів. Цьому підтвердження є і наявність фазанів у природному середовищі. Загалом фазани витримують температуру і до -40 градусів за умови наявності корму. Самці мають красивий яскравий окрас, на другому році життя у них виростає довгий хвіст. Пір’я самок сірого кольору – це, пояснюють мисливці, щоб вона могла сховатися в заростях і висиджувати яйця.

Реклама

Фазанарій має бетонний фундамент, щоб до птахів не змогли дістатися собаки і лисиці. Вольєр будували лісівники та єгері. Першочергове завдання фазанарію – поповнення фауни та розвиток туризму. Лісівники кажуть, що згодом у фазанарію буде ще поповнення новими птахами.

Планують лісівники побудувати тут інкубатор, акліматизатор, щоб вирощувати своїх фазанів. Це буде значно дешевше, ніж купувати їх.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно