Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Глава МЗС України Клімкін закликав закарпатського режисера припинити голодування

Глава МЗС України Клімкін закликав закарпатського режисера припинити голодування

Глава МЗС України Клімкін закликав закарпатського режисера припинити голодування

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернувся з проханням до закарпатського режисера В’ячеслава Бігуна, який не вживає їжі з 12 червня, припинити голодування. Розмова відбулася після перегляду фільму «Сильні духом»  23 червня на Форумі місцевого розвитку в м. Трускавець.

ВІДЕО ДНЯ

Глава МЗС України Павло Клімкін, зокрема, зазначив:

«Кожен, хто тут присутній на показі, відчув, що Ви, як режисер, «пропустили» цю стрічку крізь себе. Тут нас близько сотні. Нам дуже-дуже потрібна Ваша дія та Ваша емоція. Ваш крок солідарного голодування – реально непересічний крок. Поміркуйте. Нам потрібні люди, які мають цінності та принципи, й бажають працювати… Від себе особисто та всіх присутніх – дуже-дуже дякую, оскільки Ви «схопили» більше, ніж насправді можна було сподіватися».

Реклама

Павло Клімкін високо оцінив стрічку та її потужний емоційний вплив, відзначивши, що це «великий фільм, що спрацьовує». Він також попросив передати фільм МЗС для показів у дипломатичних представництвах України та іноземним політикам.

Фільм уже здобув визнання у глядачів і кінокритиків: його відзначено як «Найкращий історичний фільм» на Міжнародному фестивалі історичного кіно, нагороджено за «професіоналізм та високу мистецьку майстерність» на МКФ «Скарб Солідарності» та спеціальною відзнакою «за соціальну значущість» на МКФ «Бруківка». Українська прем’єра фільму відбулася на МКФ «Молодість».

Реклама

В’ячеслав Бігун ― український кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Народився в Тячеві, навчався і працював у провідних університетах і наукових установах (Сорбонна, Гейдельберг, Львівський університет, Інститут держави і права НАН України та ін.), юристом ― в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва (дипломований режисер Балтійської кіношколи). Автор більше 500 публікацій та 20 фільмів, які на літо 2018 р. 40 разів нагороджено на українських і зарубіжних кінофестивалях. За даними «Каталогів українських фільмів» за 2015, 2016, 2017 років, офіційно виданих Держкіно та Центром Довженка, В’ячеслав Бігун ― найпродуктивніший український кінорежисер за кількістю завершених фільмів. У 2017 році режисер завершив 5 фільмів, з-яких перший повнометражний – «Серце мами Гонгадзе». В 2018 році – три, зокрема «Незабуте. Мирослава», «Криниця Чендея» та «Сильні духом».

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно