Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Яблунецькому перевалі встановили прапор України

ВІДЕО ДНЯ

Цього тижня в Україні відзначали День Конституції. Урочисті заходи пройшли практично у всіх населених пунктах нашої держави. На Рахівщині прийняття Основного Закону нашої держави відсвяткували встановленням на Яблунецькому перевалі при в’їзді на територію області кількаметрового синьо-жовтого стягу. Урочисті заходи пройшли за підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

Дійство розпочали з селища Ясіня, де в центральній частині населеного пункту також підняли стяг, що тепер майорітиме над перлиною Карпат. Почесну місію Ясінянський селищний голова Едуард Зелінський доручив співаку Василю Мельниковичу, або як його більше тут знають – «Гуцулу-Хулігану».

Реклама

З Ясіня святкова колона рушила до Яблунецького перевалу. І ось на межі Закарпатської і Івано-Франківської областей нарешті встановили прапор України, якого досі при в’їзді в Закарпатську область з цієї боку не було. Тож урочисто підняти кількаметровий жовто-блакитний прапор України доручили народному артисту України – Степану Гізі.

Це не перші патріотичні заходи, організовані за підтримки народного депутата України Василя Петьовки, та участі голови  БО «Карпатський мистецький фонд» Ігоря Іванківа на Рахівщині. Минулого року на Говерлі в рамках всеукраїнського державооб’єдуючого проекту«Карпати Єднають Україну» було розгорнуто 110-метровий український стяг. Основна діяльність проекту - всебічний розвиток і максимальний інформаційний розголос про Карпати, як гірську територію з колосальним туристичним потенціалом, та  Гуцульщини, як колиски неповторної автентики і самобутності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно