Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Журналісти розповіли про цілюще джерело на Перечинщині

Журналісти розповіли про цілюще джерело на Перечинщині

Чудодійні водойми є в багатьох куточках нашого краю. А Закарпаття взагалі славиться не тільки мальовничими горами, свіжим чистим повітрям, але й дивовижними ріками, струмками та криницями. Зокрема, у Перечині на узбіччі дороги між урочищами Поташня і Яслище струмує під горою цілюще джерело.

ВІДЕО ДНЯ

По-перше, вода в ньому кришталево чиста, ароматна і свіжа, а по-друге, зі слів старожилів, вона є лікувальною.

До нього вже багато років їдуть вмиватися ті, у кого є проблеми із очима.

Реклама

Навіть назву Яслище отримало від того, що неподалік колись були ясла, де подорожуючі могли нагодувати тварин і напоїти їх із водойми живильною прохолодою.

«Колись, пригадую, в дитинстві, щоранку до джерела приходив один старий чоловік протирати водою очі. Вони його боліли і він намагався вилікувати їх. Кажуть, що вода йому допомагала», – розповідає місцевий мешканець Іван.

Реклама

«У племінниці моєї знайомої з Ужгорода сльозилися і запухали очі. Тому я кілька разів привозила їй цієї водички. Вона нею вмивалася. Незабаром дівчина справді одужала. Це було років 12 тому. Але вона  мені досі вдячна за джерельні ліки», – зізнається інша місцева мешканка Світлана.

Як кажуть перечинці, дітлахи полюбляють митися водою із джерела. Але зараз воно настільки відоме, що туди приїжджають гості навіть із сусідніх областей.

«Якось біля мене зупинився автомобіль. Вийшла жінка і питає мене: «Де у вас криниця сліпих?» Я одразу й не зрозуміла про що йде мова. Аж потім здогадалася, що вона мала на увазі джерело. Показала їй. Незнайомка зізналася, що приїхала аж із Київщини. Її дочка обпекла собі обличчя, пошкодила очі. Тож згорьована мати захотіла повезти додому своїй дитині диво-води. Не знаю, як потім склалася в неї доля, але жінка дуже вірила, що джерельна водиця їй допоможе», – наголошує Юлія.

Реклама

Місцеві в один голос стверджують, що вода у джерелі справді особлива.

Навіть колись, коли кілька разів після прочистки канави трактор засипав джерело, люди відкопували його знову і знову. Хоча у радянський час у подібні дива й не дуже вірили,  але навіть тоді приходили туди лікуватися.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно