Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Геннадій Москаль зробив гучну заяву

Геннадій Москаль зробив гучну заяву

Якщо в 2015 році обсяги заготівлі деревини від усіх видів рубок на Закарпатті становили 1 мільйон 402,6 тисяч кубометрів, то в 2016 цей показник знизився до 1 мільйона 373,4 тисяч кубометрів, а в 2017-му – до 1 мільйона 204,1 тисяч кубометрів деревини. Різниця між 2015 та 2017 роком становить 198,5 тисяч кубометрів деревини, тобто майже 15 відсотків. Цього року тенденція до зменшення лісозаготівлі буде збережена, – запевняють у прес-службі Закарпатської ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас обсяги реалізації лісопродукції в грошовому виразі, платежі до бюджету, середньомісячна зарплата працівників лісової галузі та інші фінансово-економічні показники діяльності постійно зростають. Так, якщо в 2015 році обласним управлінням лісомисливського господарства було надано робіт та послуг на 616,8 мільйонів гривень, то в 2016 році цей показник зріс до 761,9 мільйонів гривень, а в 2017-му – до 887,9 мільйонів гривень.

Читайте також:
Москаль розповів про унікальне природне явище, яке є на Закарпатті
Реклама

"Лісове господарство – одна з небагатьох галузей Закарпаття, яке працює стабільно і забезпечує роботою з пристойною зарплатою понад три тисячі чоловік, – заявив Геннадій Москаль. – Ці люди у випадку втрати роботи будуть змушені виїжджати на заробітки за кордон, а бюджети різних рівнів втратять величезні надходження. Тому різного роду експерти, активісти, екологи й журналісти мають зрозуміти, що спроби зупинити лісозаготівлю, особливо у високогірних районах, неминуче будуть викликати спротив місцевого населення. Так само, як і спроби зупинити будівництво рекреаційних туристичних комплексів. Теоретично можна все Закарпаття перетворити на природний заповідник, але тоді доведеться виселити масу людей. Тому що в гірських районах крім лісозаготівлі й туризму просто немає чим займатися".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно