Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні змінились правила перетину кордону для дітей

У середу, 4 липня, Кабінет міністрів на своєму засіданні змінив правила перетину кордону для українців. Так, уряд підтримав внесення змін до своєї постанови, що стосуються правил перетину кордону для дітей.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, до чинної постанови щодо правил перетину кордону пропонується додати норму про те, що проїзний документ дитини дійсний протягом терміну, на який він виданий. Крім того, Кабмін дозволив членам екіпажу літака супроводжувати неповнолітніх дітей.

"Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, здійснюється лише за згодою обох батьків (усиновлювачів), прийомних батьків, опікунів (піклувальників) та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18-річного віку, в тому числі в супроводі членів екіпажу повітряного судна, на якому вони прямують", – йдеться в документі.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті спостерігається сезонний бум на біометричні паспорти

Окрім того, виїзд з України осіб до 16 років, у супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків у разі пред’явлення документів або їх нотаріально засвідчених копій. За рішенням уряду, таким документом може бути свідоцтво про народження дитини, видане компетентним органом іноземної держави, яке не містить інформації про батька дитини, легалізованого або засвідченого апостилем, а також без будь-якого додаткового засвідчення у випадках, передбачених міжнародним договором України.

Реклама

Розробка відповідних змін необхідна була для реалізації вимог статті 32 Закону України "Про охорону дитинства" щодо вжиття державою заходів для боротьби з незаконним переміщенням, вивезенням та неповерненням з-за кордону, викраденням, торгівлею та контрабандою дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно