Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вибух на полігоні: нові подробиці страшної трагедії

Як раніше писало інтернет-видання "PMG.ua", сьогодні вранці о 5:55 стався вибух міномета "Молот" під час тактичних навчань мінометної батареї 128 окремої гірсько-піхотної бригади на полігоні в Рівному. Загинуло троє військових, дев’ять осіб отримали поранення.

ВІДЕО ДНЯ

Військовий журналіст Юрій Бутусов оприлюднив деякі подробиці цієї страшної трагедії.

Як зазначає журналіст, на полігон в Рівне виїхала комісія Міноборони на чолі з начальником Військової служби правопорядку Кріштуном. О 14:30 Міноборони проведе брифінг і дасть офіційну оцінку трагедії.

Реклама

"Що можна сказати зараз? Обставини такі. Батарея розгорнулася на позиції, чотири міномети в ряд, для проведення стрільби по цілям, з витратою в 28 хв. Тобто стрілянина була керована, темп невисокий, поспіху не було. Стріляли "з шнурка", тобто постріл командиром міномета здійснювався з окопу, після того як його бійці заряджали міномет і займали місця в укритті. Стрільба здійснювалася під наглядом командира батареї, який знаходився безпосередньо на вогневій і контролював виконання завдання", – пише автор.

Читайте також:
Двоє загиблих з Ужгорода, один – із Перечина: на Закарпатті через трагедію оголошено День жалоби
Реклама

Ті, хто зараджали міномети, опускали міну в ствол, відразу розверталися і бігли в окоп. Міна опускається по стовбуру дві-три секунди. "Навідники в цей час перебували біля мінометів і забезпечували точність наведення. Вибух міномета стався в той момент, коли заряджаючий опустив у стовбур міну, розвернувся спиною і попрямував в укриття, але дійти до окопу не встиг, – запевняє Юрій Бутусов. – На місці загинули навідник міномету, військомий, який заряджав міномет і командир батареї, який спостерігав за стріляниною".

Були поранені дев’ять бійців найближчих мінометних розрахунків, які також перебували на вогневій позиції. За словами журналіста, на позиції було багато людей, багато свідків, командування бригади на місці трагедії, тому будь-які публічні висновки можна буде відразу перевірити і дати об’єктивну оцінку. Триває слідство. Стрільби з мінометів зупинені. Через дві години буде висновок по сьогоднішній трагедії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно