Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Валерій Лунченко про те, чи стане реконструйований стадіон у Хусті легкоатлетичною базою олімпійських спортсменів

Валерій Лунченко про те, чи стане реконструйований стадіон у Хусті легкоатлетичною базою олімпійських спортсменів

Продовжуємо публікувати нотатки з недавньої  розмови з народним депутатом  Валерієм Лунченко. Перша частина від 25 червня була присвячено ремонтам доріг М-23, М-24, М-25 до міжнародних пунктів пропуску  "Вилок", "Дяково", "Лужанка", "Соломоново". Роботи ведуться повним ходом, є сподівання, що при добросовісному їх виконанні підрядними організаціями, вкрай занедбані траси отримають нову якість, а дбайливе утримання місцевими шляховиками на тривалий , сподіваємося, час зробить проїзд від кордонів до магістральних транспортних артерій комфортним та зручним.

ВІДЕО ДНЯ

Далі ми  обговорили стан проведення робіт щодо реконструкції спортивного стадіону у місті Хуст.

– Одним з пріоритетів Вашої роботи є розвиток спорту та відповідної інфраструктури як в країні в цілому (розвиток жіночого футболу), так і в області зокрема. Нещодавно Ви розповідали про реконструкцію стадіону "Карпати" у місті Хуст. Як вдалось залучити необхідні кошти для проведення робіт?

Реклама

– Так, про оновлення стадіону "Карпати" у моєму  рідному місті Хуст доводилося  вже  розповідати. Ця давня мрія, ще з часів моєї роботи в апараті міської ради, наприкінці двотисячних років, матеріалізувалася вже за часів перебування  в парламенті.

Рішення знайшлося, коли запросили в область колег з Києва.  У травні 2016 року вперше за всю історію незалежності України Комітет з питань бюджету Верховної Ради, а це, на той час, стало  безпрецедентною подією, провів виїзне засідання в регіоні, і цим регіоном стало наше Закарпаття. Тоді ми і продемонстрували амбітний інвестиційний проект з реконструкції у м.Хуст головного стадіону  "Карпати". Аргументи були простими – наше місто повинно мати гідну, красиву, багатофункціональну спортивну споруду, яка зможе слугувати  не тільки мешканцям  міста, а стати місцем проведення і регіональних, і загальнодержавних, а можливо, і бажано, міжнародних спортивних, і не тільки, заходів. Але цей вартісний проект місто самотужки реалізувати не може, бракує фінансових ресурсів.

Реклама

Безпосередньо оглянувши сам  стадіон у його сучасному стані і документацію, голова бюджетного комітету та президент федерації футболу країни Андрій Павелко, разом з іншими колегами по парламенту,  вирішили підтримати місцеву владу і на державному рівні знайти рішення щодо спільного фінансування заходів по розвитку спортивної інфраструктури міста Хуст. Хочу тут також відзначити активну позицію нашого земляка  і депутата парламенту Івана Крулька, який долучився до вирішення цього важливого для міста і області питання.

Читайте також:  Валерій Лунченко: все, що обіцяють політики, має виконуватись

Рішення було знайдено шляхом  включення реконструкції стадіону у перелік заходів, що фінансуються з Фонду регіонального розвитку Державного бюджету України  при частковому співфінансуванні з місцевого бюджету. Загальна кошторисна вартість робіт близько 50 мільйонів гривень, роботи активно велися у минулому році.

Реклама

– Роботи ведуться вже майже два роки, коли планується завершення?

– Повне завершення робіт і введення в експлуатацію усього комплексу очікується  вже цієї осені.

– Що вже зроблено та чого ще не вистачає?

– Стадіон, на якому останні два десятиліття не проводилося жодних ремонтів, повністю оновлюється. Починаючи з нової огорожі  по всьому периметру та приведення у порядок території, площа якої складає понад 4 гектари, побудовано три волейбольні площадки та гандбольний майданчик, капітально оновлене запасне футбольне  поле, влаштовано освітлення усієї  споруди, в адміністративному корпусі  відремонтований фасад, повністю  замінено  двері та вікна, здійснено внутрішній ремонт усіх приміщень, зовнішніх трибун. Основне поле також капітально оновлюється з відповідним дренажним обладнанням, штучним поливом, всією легкоатлетичною інфраструктурою тощо. Завершальним акордом реконструкції стадіону стане  капітальне оновлення  споруди центрального заїзду, завдяки якому на стадіон зможуть  запросто попасти автобуси зі спортсменами і велика кількість уболівальників та учасників заходів. Ну і перше враження завжди від входу, як відомо. Це також дуже важлива річ.

– Ви колись згадували про те, що даний стадіон може стати легкоатлетичною олімпійською базою. Чи все ж таки набуде він такого статусу?

– Про це я також вже говорив, але із задоволенням повторю, що після завершення реконструкції  стадіон  "Карпати"  у закарпатському місті Хуст стане одним з найкращих у Західній Україні, як спортивна арена з двома футбольними полями, повним комплексом легкоатлетичних споруд (400 метрова бігова доріжка , сектори для проведення змагань зі стрибків у довжину, висоту, штовхальних та метальних вправ) , волейбольними площадками та гандбольним майданчиком і великою впорядкованою територією.

А ще одна моя мрія, яка зародилася вже у ході реконструкції , попрацювати над тим, щоб стадіон був включений  до переліку олімпійських баз підготовки спортсменів вищої кваліфікації, до прикладу,  збірних легкоатлетичних команд України тощо. Можливо і це  нам вдасться зробити. Але з початку завершимо розпочате, щоб стадіон повстав у повній красі, всебічно запрацював на радість хустянам і гостям міста.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно