Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Другий фестиваль «Де бере початок Тиса» зібрав представників країн-сусідок

Другий фестиваль «Де бере початок Тиса» зібрав представників країн-сусідок

Другий фестиваль «Де бере початок Тиса» зібрав представників країн-сусідок
ВІДЕО ДНЯ

Хлібом-сіллю, а згодом танцями й піснями у неділю зустрічали гостей фестивалю "Де бере початок Тиса", що пройшов біля витоку річки Чорна Тиса, що на Рахівщині. Розпочалися урочисті заходи в селищі Ясіня, відтак перемістилися у гори, в урочище Околи,  що на висоті 1260 м над рівнем моря.

Фестиваль "Де бере початок Тиса" відбувається вже вдруге, однак цього року - вперше зі статусом міжнародного. Ріка Тиса - протікає у 5-ти країнах світу: Україні, Сербії, Словаччині, Угорщині та Румунії. Тож разом з головою Закарпатської обласної державної адміністрації представники країн-сусідок, зокрема,керівник Генерального консульства Угорщини у м. Берегово Матяш Сіладі, консул Румунії в смт. Солотвино Габріел Нікола,  висадили біля витоку Чорної Тиси п’ять саджанців вічнозеленого хвойного тиса. Почесні гості свята разом із усіма охочими скуштували води з Чорної Тиси, відзначивши її унікальні смакові якості. Поруч джерела, воду з якого вважають цілющою, пролягають кілька туристичних маршрутів. Відтепер, після реконструкції, до витоку Тиси ведуть безпечні сходи, встановлено рекреаційні об’єкти, інформаційні стенди.

Реклама

Розважали гостей фестивалю спеціальною програмою. Серед учасників концерту – народний  артист України Петро Матій, народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Лісоруб» Будинку культури селища Великий Бичків, колективи художньої самодіяльності Рахівщини й Тячівщини. Спеціальним гостем свята став популярний співак з Івано-Франківщини Василь Мельникович, відомий як Гуцул-Хуліган. Символічно, що в репертуарі виконавців звучали твори мовами країн-учасниць фестивалю.

Частували гостей  фестивалю традиційними закарпатськими  смаколиками, катали на конях-гуцуликах, а дітвора не могла натішитися локації з каруселями. Святкували на Рахівщині з самого ранку й до вечора.

Реклама

Іван Павлючок, Чорнотисянський сільський голова, висловив сподівання, що фестиваль стане традиційним, та висловив вдячність меценатам, зокрема, народному депутату України Василю Петьовці. Від імені народного депутата відзначили ініціаторів заходу та тих, хто долучився до його організації, адже подібні фестивалі - чергова нагода розказати світу про принади Закарпаття.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно