Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Фестиваль угорського народного мистецтва відбувся в селі Дерцен (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Фестиваль угорського народного мистецтва відбувся в селі Дерцен (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Фестиваль угорського народного мистецтва відбувся в селі Дерцен (ФОТОРЕПОРТАЖ)
У суботу у відновленому Будинку культури села Дерцен, що на Мукачівщині, відбувся фестиваль угорського народного мистецтва. У вестибюлі вогнища культури було організовано своєрідні виставки...
ВІДЕО ДНЯ

У суботу у відновленому Будинку культури села Дерцен, що на Мукачівщині, відбувся фестиваль угорського народного мистецтва. У вестибюлі вогнища культури було організовано своєрідні виставки досягнень угорської народної культури, що розповідають про її розвиток в останні десятиліття. Варто зазначити, що за історію фестивалів угорського народного мистецтва таке дійство відбувається в Дерцені втретє. Церемонія відкриття фестивалю розпочалася з виконання державних гімнів України та Угорщини. Відтак на сцену були запрошені почесні гості та організатори мистецького дійства.

Його модератором став Ласло Зубанич, голова громадського об'єднання "Центр підтримки угорської культури Закарпаття". Відтак до слова був запрошений народний депутат України, голова Демократичної спілки угорців України Іштван Гайдош, який побажав фестивалю мажорного звучання. Потім до мікрофона підійшов голова Мукачівської районної державної адміністрації Едуард Дуда, який звернувся до учасників і гостей фестивалю з вітальним словом від районної влади. Едуард Лукіч на завершення промови вручив грамоту Мукачівської РДА сільському голові Дерцена ЮліюМатею, котрий доклав чимало зусиль до організації пісенно-музичного свята. Після цього фестивальна сцена була віддана учасникам колективів художньої самодіяльності, які представили угорське народне мистецтво практично всього Закарпаття. Фестиваль став помітною віхою у розвитку культури угорської національної меншини в нашому краї.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно