Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Робити добро – це просто: як лікарі зі США завітали в Мукачево

Робити добро – це просто: як лікарі зі США завітали в Мукачево

Робити добро – це просто: як лікарі зі США завітали в Мукачево
ВІДЕО ДНЯ

Нещодавно до Мукачева завітали цікаві гості. Група американських лікарів з міжнародної організації «Operation Renewed Hope» відгукнулась на запрошення благодійного фонду «Доторкнись Життя» і прибула до міста, щоб обстежити здоров’я закарпатців та допомогти місцевим лікарям.

Для медиків зі США це перший візит в Україну. І саме Мукачево є першим містом України, яке гостинно прийняло заокеанських фахівців. Засновник місії  «Operation Renewed Hope» Ян Мілтон у коментарі інтернет-виданню «PMG.ua» зазначив, що до міста прибули лікарі та їх помічники у кількості 51 особа. Це і офтальмологи, і гастроентерологи, і стоматологи, і сімейні лікарі.

Реклама

«Ми приїхали, щоб допомогти вашому народу як можемо. Ми бачимо, що тут медики служать народу. Але, у свою чергу, хочемо їм допомогти у цій нелегкій справі. Разом з нами тут працюють і місцеві лікарі. І ми тішимося, що працюємо з такими професіоналами. І дуже хочемо, щоб з нами їхали в інші країни і наші українські колеги. Тим паче, що часто їхні професійні висновки та діагнози співпадають з висновками наших лікарів», – мовив Ян Мілтон.

За словами Яна Мілтона, цьогоріч вони відвідали Чилі, Косово, Україну та Того (Африка). Наступного року вони відвідають Мексику, Малаві, Уганду і Перу.

Реклама

Візит на Закарпаття вразив і сімейного лікаря Томаса Дженсена. «Україна – це дуже гарна країна. А Мукачево – це тихе, спокійне місто. Тут люди дуже привітні, дружні, з ними легко спілкуватись і вони цінують добре і професійне ставлення до них. Я приїхав для того, щоб допомогти людям. Адже я, як віруюча людина, вважаю, що якщо Ісус дбав не лише про духовні, але й фізичні потреби людини, лікуючи людей, то і я маю допомагати людям, якщо у них є недуга. Тому навіть ця благодійна справа, яку ми робимо по усьому світу, для мене є дуже важливою».

Пан Томас розповів, чим особлива сімейна медицина у США, а також про те, чим найчастіше хворіють закарпатці: «У Сполучених Штатах усі лікарі проходять навчання, щоб лікувати усіх людей – від малого і до старшого віку. Усі групи мають свої переживання і проблеми. Тут я бачив багато дорослих людей. І зрозумів, що основна проблема тут – це високий тиск у людей. Також тут у людей такі ж симптоми, як і у жителів США: болі у голові, хребті чи в животі. Це є і в Штатах також. Ми тут не бачили так багато дітей. Але очікували, що буде багато дорослих».

Читайте також:
В Ужгороді є диво-лікар, який проводить унікальні операції
Реклама

Стоматолог Гаррі Гібсон також розповів, чому він приїхав сюди: «Ми приїхали для того, щоб робити добро для тих, хто цього потребує. Це найкраща винагорода від Бога для нас. І тому ми з любов’ю в серці виконуємо свою роботу тут».

За його словами, головне – це не лише любов до людей, але й надання якісної допомоги сучасними методами лікування. «Це сканер, як електронний рентген. Саме завдяки цьому пристрою ми перевіряємо зуби людей. Якщо вони потребують видалення зубів, ми можемо тут це зробити. Якщо їм треба чистку зубів – ми теж це робимо. Тут нам допомагає і місцевий спеціаліст Ігор Борисов, який є хорошим спеціалістом. Тому якщо ми тут не можемо зробити пломби, ми відсилаємо до нього, і він виконує безкоштовно свою роботу. Крім того ми піклуємось і про наше майбутнє, про дітей. Я приніс багато кісточок з фтором для дітей. Там всередині є паста, яка дає довгостроковий ефект . Адже використання цих кісточок запобігає появі карієсу у зубах дітей. А це є однією з головних проблем у стоматології», – сказав американський стоматолог.

Привітно і з усмішкою зустрічала людей і офтальмолог Ендрі Вільямсон. Приїхала сюди, щоб допомогти з проблемами зору і провести необхідну діагностику, яка проводиться портативним авторефрактором, завдяки якому і визначаються проблеми із гостротою зору. За словами Ендрі, якщо потрібно окуляри, вони їх підбирають, адже із собою привезли близько 2300 пар окулярів.

Загалом, щодня американські лікарі оглядали близько 200 людей. Серед яких і мукачівець Олег Солецький. Він вражений роботою фахівців зі США. «Тут привітне ставлення відчувається вже коли вітаються, коли заходиш у приміщення. Відчувається, що тут серйозна робота, і лікарі віддаються на повну, працюючи на благо людей. Тому я радий, що вони приїхали до нашого міста», – сказав житель Мукачева.

За два тижні роботи у Мукачеві лікарі укотре переконались – робити добро і допомагати іншим – це просто, але дуже важливо для кожної людини.

Конкурс журналістських матеріалів «Поспішай творити добро» ініційований «Благодійним фондом Олександра Шевченка» та Українським журналістським фондом».

Автор: Андрій Слохіняк

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно