Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Веселкове різнобарв’я мукачівської "Райдуги"

Веселкове різнобарв’я мукачівської "Райдуги"

Ось уже кілька десятиліть у місті над Латорицею діє творче мистецьке об’єднання «Райдуга», яке засяяло усіма кольорами веселки.

ВІДЕО ДНЯ

Біля його витоків стояв талановитий художник Василь Михайлович Цибере, що продовжує жити у своїх численних полотнах. Близько півтора десятиліття «Райдугою» опікується оригінальний маляр і різьбяр в одній особі Сергій Степанович Пішковцій, – йдеться в газеті «Панорама» в номері від 2 серпня.

На сьогодні у творчому об’єднанні згуртувалися 28 митців, які творять красу на полотні. Близько двох третин «райдужан» – це люди з вищою і середньою спеціальною мистецькою освітою. Найактивніші – Раїса Дорожнікова, Олег Шабуня, Тетяна Рибар, Сільвія Паулик, Антон Секереш…

Реклама

Нещодавно повернулися з пленеру у Медведівцях – Пацканьові – Кальнику. У рідному селі голови об’єднання Сергія Пішковція «підбивали підсумки» творчого десанту. На осінь планують кидок на Воловеччину і Міжгірщину.

Результатами малярських експедицій щедро діляться з глядачами. Нещодавно презентували свої роботи у новому виставковому залі Виноградова, а впродовж липня їх полотнами насолоджувалися відвідувачі Івано-Франківського обласного художнього музею. У постійній експозиції тут представлені роботи фундаторів закарпатської школи живопису Бокшая, Ерделі, Шолтеса, Коцки… І ось п’ятнадцять продовжувачів їх справи із Мукачева запропонували на суд глядачів 48 власних робіт, чим засвідчили спадкоємність малярських традицій.

Реклама

А у голови «Райдуги» Сергія Пішковція – безліч планів на майбутнє. Творчого натхнення вам, «райдужани»!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно