Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області розгорівся конфлікт між прокуратурою та судом

Як раніше писало інтернет-видання "PMG.ua", днями закарпатців обурила новина про те, що чиновниця Ужгородської міськради Тетяна Полтавцева, яку підозрюють у хабарництві, знову на своєму робочому місці.

ВІДЕО ДНЯ

Прес-служба прокуратури Закарпатської області пояснила, чому ж так сталося. Однак сьогодні, 18 серпня, Ужгородський міськрайонний суд відреагував на заяви прокуратури. Подаємо оригінальний текст.

"Нам прикро констатувати той факт, що офіційне повідомлення Прокуратури Закарпатської області не відповідає дійсності. Далі – "мовою дат". 

Реклама

Так, 08.08. – до суду надійшов обвинувальний акт від прокуратури за обвинуваченням у замаху на ШАХРАЙСТВО посадової особи Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради;

09.08. – справу призначено до судового розгляду на 13 годину 40 хвилин 13-го серпня 2018 року. Вказане відображається на сайті Судова влада України.

Реклама
В області розгорівся конфлікт між прокуратурою та судом – 01

Зрештою, наклеп на судову інстанцію це другорядне, у порівнянні з тим, що прокуратура приховала від громадськості таку важливу "дрібницю" як ЗМІНА КВАЛІФІКАЦІЇ дій чиновниці міської ради з тяжкого корупційного злочину на злочин невеликої тяжкості!

Читайте також:
Чиновниця Ужгородської міськради вимагала чималий хабар
Реклама

 

Гучні гасла "затримано хабарницю" більше не лунають від прокуратури, оскільки в ході досудового розслідування правоохоронці не змогли знайти докази на підтвердження причетності чиновниці до Отримання неправомірної вигоди (хабар), а тому перекваліфікували дії останньої на Шахрайство. Покарання за цей злочин, передбачає сплату штрафу, або здійснення громадських чи призначенння виправних робіт.

Більш того, клопотання про усунення обвинуваченої з посади не надходило від прокуратури не тому, що "суд не призначив судове засідання", а з огляду на те, що Шахрайство як злочин невеликої тяжкості, не передбачає застосування такого заходу як відсторонення особи від виконання посадових обов`язків. На відміну від інкримінованого їй раніше корупційного злочину – "Отримання неправомірної вигоди", де санкція статті 368 Кримінального кодексу України встановлює позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням посади та конфіскацією майна винуватця. 

Чесність і справедливість, Закон і порядок – це очевидно не принципи прокуратури, принаймні Прокуратури Закарпатської області, принаймні у цій справі".

Натомість, Прокуратура Закарпатської області не забарилася із відповіддю і також опублікувала повідомлення.

"На жаль, ми розуміємо, що наші колеги з Ужгородського міськрайонного суду не читають сайт прокуратури Закарпатської області.

Та, власне, зовсім випадково, не звернули увагу на більшість місцевих новин, де було широко розтиражоване повідомлення прокуратури області від 08.08.2018 р., про скерування до суду обвинувального акту у кримінальному провадженні стосовно керівника управління майном міста Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, яка, зловживаючи довірою ужгородця, вирішила заволодіти його грошовими коштами.

Реклама

Ми не коментуємо вислови колег, а тільки наголошуємо на тому, що станом на 17.08.2018 р., всупереч встановленого для суду обов’язку на протязі п’яти днів з дня отримання обвинувального акта призначити підготовче судове засідання, В ЯКЕ ВИКЛИКАЮТЬСЯ УЧАСНИКИ СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ, такі повідомлення до прокуратури області НЕ НАДХОДИЛИ.

Крім того, ми змушені констатувати, що це не вперше, коли повідомлення Ужгородського міськрайонного суду про призначення тих чи інших судових засідань не надходять до органів прокуратури, саме тому, наголошуємо, з метою перевірки достовірності даних щодо своєчасності надсилання повідомлень учасникам судового провадження та виконання вимог законів з цих питань, прокуратура змушена звернутись до Державної судової адміністрації.

Ухвала Ужгородського міськрайонного суду про призначення підготовчого судового засідання у цій же резонансній справі.

Але знову, звертаємо увагу на дати. На скрін-фото все дуже чітко і добре видно.

В області розгорівся конфлікт між прокуратурою та судом – 02

Судове засідання призначено на 13.08.2018 р., при цьому, ухвала для оприлюднення скерована 14.08.2018 р.

Дата оприлюднення: 17.08.2018 р.".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно