Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Центр журналістських розслідувань співпрацюватиме з партією «Соціалісти»

Центр журналістських розслідувань співпрацюватиме з партією «Соціалісти»

Ідея незалежних ЗМІ завжди почувала себе досить некомфортно. Бо власне, це є дуже небезпечною роботою – в будь-який час в будь-якій країні – писати і говорити правду. Ніде і ніколи вона не подобалася можновладцям, однак, у багатьох країнах вони вчилися століттями її терпіти. Ніде і ніколи справжня правда не подобалася і обивателю. Вона виводить його з себе, збиває з звичного ритму життя, заважає спокійному розпорядку дня. І він намагається по можливості не брати її в голову. Але базову передумову існування людини – прагнення до свободи думки та слова – не вдалося ще зупинити ніколи й нікому.

ВІДЕО ДНЯ

Хоча намагання це зробити, в тому числі і в Україні, були, є і будуть. Як ще з тих часів, коли видатний журналіст, керівник та один із засновників Центру журналістських досліджень, член правління Закарпатського відділення Національної спілки журналістів України Олег Ладижець писав про телефонні погрози «спалити квартиру за те, що пише всяке погане про УБОЗ». Так і сьогодні, коли влада промовляє про #нечуванусвободуслова, але водночас не розслідуються кримінальні справи з побиття журналістів, закриваються комунальні газети, будь-яка альтернативна думка називається «антидержавницькою».

Ось вже більше 7 років, як перестало битися серце відомого журналіста Олега Ладижця, але ідея його про незалежні журналістські дослідження жива й досі. Більше того, нещодавно вона заграла новими фарбами, оскільки отримала важливу ідеологічну підтримку своєму існуванню, а краще сказати – відродженню завдяки Закарпатському осередку партії «Соціалісти» та її очільнику Олексію Фазекошу, давньому товаришу Олега Володимировича. Про це нещодавно розповіли члени Комітету з організації роботи Центру журналістських розслідувань, до якого окрім власне О.Фазекоша також увійшли член Спілки журналістів України Володимир Мерцин (свого часу запропонував створити 10 мегабрендів Закарпаття), адвокат Олександр Семанцо, відомий інтернет-блогер та журналіст Михайло Васильєв, та шеф-редактор газети «Правозахист», письменник Михайло Темнов.

Реклама

Презентація оновленого Центру журналістських розслідувань відбудеться в першій декаді вересня. Докладніше – на відео.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно