Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В УжНУ відбулося урочисте розширене засідання Вченої ради

ВІДЕО ДНЯ

У  п’ятницю, 31 серпня, у конференц-залі ректорату відбулося урочисте розширене засідання Вченої ради ДВНЗ «УжНУ», присвячене початку нового навчального року. Розпочалося засідання виконанням Гімну України та вітаннями ректора УжНУ Володимира Смоланки з прийдешнім Днем знань.

Головним питанням порядку денного урочистого засідання Вченої ради стала доповідь ректора «Про підсумки роботи ДВНЗ «УжНУ» у 2017/2018 навчальному році та пріоритетні завдання на 2018/2019 навчальний рік».

Реклама

Перші пункти доповіді Володимира Івановича були присвячені вступній кампанії-2018. Як наголосив Володимир Смоланка, передумови цьогорічної вступної кампанії були непростими, перш за все через демографічну кризу 2001 року (рік народження сьогоднішніх вступників) та незадовільні результати ЗНО в нашому регіоні. З таких предметів, як українська мова і література, історія України, географія, біологія - за результатами ЗНО Закарпаття посідає останнє 24 місце в Україні. Та, незважаючи на ці фактори, кількість поданих заяв абітурієнтів до ДВНЗ «УжНУ» сягнула понад 15000. За попередніми результатами зарахування, нам виділено 1597 місць на бюджет та 2060 на контракт.

Втішними є підсумки роботи УжНУ й на ниві науки й інновацій: у 2018 році фінансування  наукових проектів за рахунок коштів державного бюджету збільшилось на 2 023 590 грн і склало 8 120 290 грн.

Реклама
Читайте також:
21 червня в УжНУ відкрили нову спеціальність "Біомедичну інженерію"

Як повідомляє Інформаційно-видавничий центр УжНУ, у рейтингах університетів України УжНУ зайняв: «Webometrics» – 17 місце, «Scopus» – 12 місце,  «Консолідованому рейтингу України» – 25 місце, «ТОП-200» – 35 місце. УжНУ посів 13 місце за кількістю заповнених держбюджетних місць.

По закінченні урочистого засідання Вченої ради ректор УжНУ Володимир Смоланка, проректори Олександр Сливка, Ігор Студеняк, Мирослава Ленльел, Олександр Рогач, Ігор Король та Дмитро Сойма дали прес-конференцію для журналістів закарпатських ЗМІ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно