Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мораторій на експорт лісу скасовано

Верховна Рада скасувала мораторій на експорт лісу, підтримавши відповідні пропозиції глави держави до законопроекту про незаконне вивезення лісоматеріалів з України.

ВІДЕО ДНЯ

Законопроект підтримали 246 народних депутатів.

Зокрема, з зазначеного закону виключається норма, яка передбачає заборону на експорт дров, під які контрабандисти маскували ділову деревину. Як компенсацію президент України запропонував запровадити захисні заходи, спрямовані на збереження лісів.

Реклама

Скасування мораторію на експорт лісу є умовою для надання Україні нової макрофінансової допомоги від ЄС на суму 600 млн євро.

Глава профільного комітету ВР Віктор Галасюк вважає, що парламент має повернутися до цього питання і знайти можливості збереження заборони експорту дров, під виглядом яких з України вивозиться ліс-кругляк.

Реклама

3 липня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №5495, яким, зокрема, обмежила внутрішнє споживання необробленого лісоматеріалу 25 млн куб. м на рік і тимчасово заборонила експорт дров (відповідні поправки були внесені до другого читання).

Крім цього, суттєво посилена адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконну вирубку лісу і його подальший експорт поза митного контролю (контрабанду).

Мораторій на експорт лісу-кругляка діє в Україні з 2015 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно