Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У найбагашому селі Закарпаття добудують лікарню

Під час святкування українсько-польського Дня добросусідства на Великоберезнянщині минулої суботи підписано Велику грантову угоду щодо фінансування низки масштабних заходів, спрямованих на зниження захворюваності на туберкульоз в прикордонних територіях України та Польщі. Про це повідомили в прес-центрі ОЦЗ в Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Реалізація угоди відбудеться в рамках Програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020". В рамках проекту передбачено завершення будівництва протитуберкульозної лікарні в с. Апша Тячіського району, яке розпочато ще в 2009 році і призупинено через відсутність коштів, а також комплектування новозбудованої лікарні, ОКТМО "Фтизіатрія" і Центру легеневих хвороб (Польща) всім необхідним сучасним обладнанням.

Угоду від Органу управління Програми підписав Адам Гамрищак – заступник Міністра інвестицій та розвитку Польщі, а від Головного бенефіціару проекту  Володимир Маркович – директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

Реклама
Читайте також:
Ужгородська міська дитяча лікарня отримала нове обладнання

Реалізація проекту "Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі шляхом будівництва туберкульозної лікарні на 100 ліжок в Закарпатській області та впровадження інноваційних методів моніторингу, профілактики і лікування туберкульозу" триватиме протягом 3-х років.

Реклама

Партнери: департаментом охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, Обласне клінічне територіально медичне об’єднанням "Фтизіатрія" (Ужгород)  та Обласна клінічна лікарня № 1 ім.Фредеріка Шопена в м.Жешув Підкарпатського воєводства (Польща) – (Центр легеневих хвороб).

Нагадаємо, закарпатців шокував стан інфекційного відділення Хустської лікарні.

Новини від «PMG.ua» у Viber. Підписуйтесь на наш канал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно