Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль спростував зрив плану по контрактникам на Закарпатті "через угорців"

Москаль спростував зрив плану по контрактникам на Закарпатті "через угорців"

Москаль спростував зрив плану по контрактникам на Закарпатті "через угорців"

При вирішенні так званих міжнаціональних питань, що загострилися через паспортний скандал в Берегові на Закарпатті, Києву варто було б вести вдумливу і прагматичну політику, а не вводити військовий контингент на територію області, демонструючи силу і перекидаючи без ґрунтовних причин військові ресурси.

ВІДЕО ДНЯ

Про це розповів голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Якщо ми вибрали стратегічний курс на Європу і в НАТО, вирішили закріпити це в Конституції, то, напевно, нам не треба на кордоні з Євросоюзом займатися дурницями і брязкати зброєю, вводити туди якісь військові формування тощо", - сказав губернатор.

Реклама
Читайте також:
Петер Сійярто зробив гучну заяву, яка стосується закарпатських угорців

Коментуючи критику на адресу закарпатських угорців у відсутності патріотизму до України, Москаль нагадав, що якщо, наприклад, брати добровольчий рух, то перший доброволець із Закарпаття, який пішов на схід України і загинув в АТО, був угорець з Берегова.

Реклама

"Він служив в 128-й гірсько-піхотній бригади, яка дислокується в Мукачеві, Виноградівському районі та місті Ужгород. Маса контрактників - угорці. Що тут говорити ?! Ось хтось щось вбив собі в голову і сам з переляку починає лякати Україна різними страшилками, які не мають під собою ніяких підстав ", - зазначив губернатор Закарпаття.

Повертаючись до питання з недобором в Збройні сили України контрактників з числа місцевого населення, в тому числі етнічних угорців, Москаль відкинув критику і провал плану по набору.

"Мовляв, багато контракт не продовжують і набір дуже важко йде, то по Закарпаттю я питав у військового комісара, а він каже:" У інших ситуація з контрактниками трохи краща, але все одно план по набору контрактників не виконується ". Так що, якщо є зайві сили (військові. - Ред.), киньте їх на Луганську або Донецьку області", - сказав він.

Реклама

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видавали угорські паспорти, а сама процедура супроводжується урочистостями на честь отримання другого громадянства і інструкціями - не повідомляти про отримання документів української влади.

У свою чергу глава МЗС України Павло Клімкін зізнався в тому, що українській владі було відомо про те, що Угорщина роздає паспорти мешканцям Закарпаття.

А ось міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пригрозив Україні уповільнити інтеграцію в ЄС і НАТО. Він звинуватив Київ у "дискримінаційних" діях української влади щодо закарпатських угорців і спробах їх залякати.

У той же час, як напередодні заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, недавнім інцидентом з роздачею жителям Закарпаття угорських паспортів в консульстві Угорщині в Берегові зайнялася Служба безпеки України.

Новини від «PMG.ua» у Viber. Підписуйтесь на наш канал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно