Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Мукачівщині стартував фестиваль вина "Бобовищенське гроно"

На Мукачівщині стартував фестиваль вина "Бобовищенське гроно"

На Мукачівщині стартував фестиваль вина "Бобовищенське гроно"
ВІДЕО ДНЯ

Учора у селі Бобовище, що на Мукачівщині стартував винний фестиваль "Бобовищенське гроно".

Яскрава інсценізація «Бабовка на винобранні» дала старт фестивалю. Газдиньки відправилися на збір солодкого грона на винниці, як називають виноградники на Мукачівщині. За ними приїхав раритетний трактор, який вже завтра, привезе врожай винограду. А поки що фестиваль урочисто відкрили голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай.

Реклама
Читайте також:
Для учасників фестивалю "Бобовищенське гроно" готують сюрприз

Геннадій Москаль привітав гостей фесту та зазначив, що фестиваль має неабиякий успіх адже проводиться вже втретє та є міжнародним, позаяк Мукачівщина внесла свою частку в успіх Закарпаття на ринку внутрішнього туризму. Край займає лідируючі позиції та продовжує розвивати різни напрямки у туризмі, - наголосив керівник Закарпатської ОДА.

Реклама

Також Геннадій Геннадійович зазначив про проблематику виноробства у краї, невирішеною залишаються державні вин радгоспи, один з яких знаходиться у Бобовищі, – йдеться у повідомленні прес-служби Мукачівської РДА.

«Бобовище не спроста займає позицію винної столиці району, - зазначив Г.Москаль. – адже тут функціонував знаний далеко за межами України винзавод. Виготовлялися унікальні сорти вин. Наразі підприємство занепало, воно й надалі залишається державним, а процедура роздержавлення не врегульована законодавчо».

Також Геннадій Москаль привітав виноробів, що приймають участь у фестивалі, відзначивши іноземну делегацію з міста Дьондьош.

Реклама

Щиро вітав гостей фестивалю й господар свята – очільник Мукачівщини Сергій Гайдай.

Керівник району подякував усім, хто долучився до організації та проведення масштабного дійства, відзначивши, що головна мета фестивалю – представити культуру Мукачівщини, самобутні традиції та майстерність виноробів:
"На фестивалі представлені всі населені пункти району, яскраво виражена їх самобутня культура, традиції, звучить пісня, - зазначив Сергій Володимирович, - кожна локація – це село або селище у мініатюрі. Також головним господарем свята є сонячний напій – вино, як синтез нелегкої праці, родючої землі, м’якого клімату. Все це і є Мукачівщина автентична!»

Відтак, очільник району представив гостям фестивалю виноробів Мукачівщини, закордонних виноробів з міста Дьондьош, а також кожну з експозиційних локацій селищ та сіл району.

Свою роботу розпочала й дегустаційна комісія, яка оцінила більше, як 30 взірців винної продукції та оголосить переможця конкурсу «Кращий винороб» вже завтра, 30 вересня.

А зі сцени гостей фестивалю вітали колективи та виконавці, серед яких знані зірки естради: Олександр Садварі, гурт «Остра тернина» та багато інших. 

Новини від «PMG.ua» у Viber. Підписуйтесь на наш канал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно