Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Київ відреагував на відмову Будапешта відкликати консула з Берегова

Київ відреагував на відмову Будапешта відкликати консула з Берегова

Київ відреагував на відмову Будапешта відкликати консула з Берегова

У випадку, якщо Міністерство закордонних справ Угорщини не прийме рішення про відкликання консула з Берегова, українська сторона сама запропонує йому полишити територію України. Про це повідомила речниця українського МЗС Мар’яна Беца.

ВІДЕО ДНЯ

"Українська позиція завжди була послідовною і чіткою. Українська сторона сама запропонувала угорській відкликати консула в Берегові в зв’язку з порушенням ним Віденської конвенції про консульські відносини і законодавства України. Якщо вони не відкличуть, то ми самі приймемо рішення про те, що він має полишити територію України і припинити діяльність в Україні", – сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Читайте також:
В Угорщині зробили гучну заяву, яка стосується закарпатців
Реклама

Раніше в українських ЗМІ з’явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Берегові Закарпатської області, а також відповідне відео з прийняттям присяги. Після прийняття присяги, в якому громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною і зобов’язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив це питання з главою угорського зовнішньополітичного відомства Петером Сійярто на полях Генасамблеї ООН в США. За словами П.Клімкіна, вони детально обговорили те, що відбувається в угорському консульстві в м.Берегове Закарпатської області, але П.Сійярто не погодився з позицією Києва щодо порушень з боку консула.

Реклама

27 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом отримання паспортів Угорщини громадянами України, а отримання подвійного громадянства тягне за собою позбавлення громадянства України.

"Відповідне виробництво зареєстровано. Служба безпеки України проводить слідство, ми здійснюємо процесуальний нагляд. Отримання подвійного громадянства категорично заборонено українською Конституцією. Тут двох тлумачень бути не може. Якщо є докази подвійного громадянства - це має бути покарано", - сказав Ю.Луценко журналістам.

Він наголосив, що якщо під час слідства СБУ будуть встановлені "такі випадки щодо будь-яких інших осіб - мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців, дія буде однаковою - позбавлення українського громадянства".

Реклама

Кримінальне провадження у зв’язку з фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини в Береговому Закарпатської області розслідується за статтею про державну зраду. "Відомості внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Це попередня правова кваліфікація", - повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно