Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сійярто розкритикував мовний закон, обіцяє не знімати "блокаду" євроінтеграції

Сійярто розкритикував мовний закон, обіцяє не знімати "блокаду" євроінтеграції

Сійярто розкритикував мовний закон, обіцяє не знімати "блокаду" євроінтеграції

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає ухвалення Верховною радою у першому читанні закону про державну мову частиною антиугорської кампанії в Україні, і що цей процес підтримує держава.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє кореспондент "Радіо Свобода", угорський політик заявив про це на національному громадському телебаченні М1 11 жовтня.

"Мовний закон України робить неможливим використання угорської мови та мови решти національних меншин у сфері державного управління, ЗМІ і культурі. Цей та інші кроки ідуть урозріз із основоположними правами і нормами міжнародного права. Україна постійно порушує його та свої міжнародні обов’язки.

Реклама

Тому ми і надалі будемо виступати проти прискорення євроінтеграційної співпраці України на всіх міжнародних форумах і в кожному окремому випадку станемо на захист членів угорської етнічної громади на Закарпатті", – сказав Сійярто.

Нагадаємо, ухвалений минулого року закон про освіту розпочав затяжну кризу у відносинах Києва та Будапешта. Угорщина звинуватила Україну в недотриманні прав меншин та оголосила про блокаду європейських та євроатлантичних прагнень України.

Реклама

4 жовтня Верховна рада у першому читанні схвалила законопроект про державну мову в Україні.

За ухваленим документом, єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська, а спроби запровадження в Україні офіційної багатомовності всупереч Конституції і встановленій конституційній процедурі провокують мовний розкол країни, міжетнічне протистояння та ворожнечу і спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу.

Публічне приниження чи зневажання української мови прирівнюють до наруги над державними символами України і карають за законом.

Реклама

Документ регулює застосування української в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Його дія не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійні обряди.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно