Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Одна зі шкіл Рахівщини вже 10 років без спортзалу

Одна зі шкіл Рахівщини вже 10 років без спортзалу

У школі села Ділове Рахівського району повноцінно проводити уроки фізкультури вчителі не можуть. Причина банальна – тут вже 10 років нема спортзалу. Говорити про фізичний розвиток та спортивне виховання учнів, що мало б здійснюватися згідно навчальних планів та програм не доводиться. На виконання робіт із реконструкції спортзалу дирекція школи очікувала щонайменше 6 років.

ВІДЕО ДНЯ

Розпорядженням Кабміну від 13 червня 2018 р. Рахівському району було виділено 1 млн. гривень субвенції з державного бюджету, а з бюджету району у вигляді співфінансування – 260 тисяч гривень. Ці всі кошти на реконструкцію спортзалу у селі Ділове освоєні повністю. Протягом місяця підрядники звели дерев’яні конструкції, будують окремі елементи даху та перекриття.

Для завершення робіт з державного фонду регіонального розвитку було виділено 2 млн. 500 тис., однак на 16 жовтня 2018 року ці кошти так і не надійшли на казначейський рахунок. Незаважаючи на ситуацію, що склалася з фінансуванням, підрядник добросовісно виконує роботу, реконструкція здійснюється швидкими темпами, і може бути завершена до кінця року.

Реклама
Читайте також:
На Ужгородщині школярі вчаться у колишній стайні

У свою чергу, відсутність коштів призведе до припинення робіт з ремонту спортзалу, зокрема, перекриття покрівлі. Наслідком цього стане руйнування щойно зведених дерев’яних конструкцій. Прогнозовано, що в майбутньому виникне необхідність додаткового фінансування на усунення пошкоджень та остаточне завершення робіт  на крівлі спортзалу.

Реклама

До народного депутата України Василя Петьовки надійшло звернення від виборців та педагогічного колективу Діловецької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів з проханням вирішити питання про виділення коштів з ДФРР.

Враховуючи важливість питання для жителів села та педагогічного колективу школи, народний депутат Василь Петьовка звернувся до прем’єра Володимира Гройсмана із запитом щодо вирішення питання про перерахування коштів у розмірі 2 млн 500  тисяч гривень для реконструкції спортивного залу Діловецької ЗОШ І – ІІІ ступеня, що у Рахівському районі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно