Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті фіксують ріст захворюваності на ГРВІ. Більшість захворілих – діти

На Закарпатті фіксують ріст захворюваності на ГРВІ. Більшість захворілих – діти

На Закарпатті фіксують ріст захворюваності на ГРВІ. Більшість захворілих – діти

На минулому тижні (з 12.10. по 18.10.2018 року) в області спостерігається низька інтенсивність епідемічного процесу з гострих респіраторних інфекцій. Кількість амбулаторних звернень поступово збільшується, приріст на минулому тижні складає 14% (на 349 випадків). На респіраторні інфекції захворіло 2 878 осіб, інтенсивний показник захворюваності нижче визначеного епідемічного порогу на 13%. Збільшення кількості звернень зареєстровано майже на всіх адміністративних територіях області, за винятком Перечинського, Великоберезнянського, Ужгородського, Волівецького районів, в  м. Ужгороді та Мукачеві.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик,  серед захворілих більшість  (67%) це діти віком до 17 років (1935 випадків), решта – дорослі (943 випадки). У порівнянні з попереднім тижнем на 24% збільшилася реєстрація ГРІ серед дітей віком до 4 років та на 11% серед осіб віком  5-14 років. Від 70% до 80% дітей серед захворілих у Міжгірському, Мукачівському, Берегівському, Іршавському, Рахівському, Виноградівському, Тячівському  районах.

Рівень госпіталізації складає 4,5%. Серед госпіталізованих осіб традиційно переважають діти до 4 років, у лабораторно обстежених осіб  підтверджено циркуляцію сезонних збудників ГРІ – вірусів парагрипу та РС вірусів.

Реклама
Читайте також:
Скільки людей можуть підхопити грип: шокуюча цифра

За останній тиждень станом на 18.10.2018 року згідно оперативних донесень в області зареєстровано 63 випадки кору. В структурі захворілих діти до 17 років  складають 86% (54  вип.), дорослі – 14% (9 випадків). Зареєстровані випадки кору у Тячівському, Міжгірському, Іршавському, Мукачівському, Березнянському, Перечинському, Рахівському, Хустському, Виноградівському районах та м.Ужгород.

Реклама

З початку  2018 року в області зареєстровано 3 251  випадок кору.  Серед захворілих 2 639 дітей до 17 років (77%) та 612 дорослих (23%). 

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно