Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Помер від кору: вини лікаря у смерті 12-річного хлопчика немає

Помер від кору: вини лікаря у смерті 12-річного хлопчика немає

У Центрі громадського здоров’я України не бачать підстав для звинувачення лікаря у смерті внаслідок кору 12-річного хлопчика із Страбичова Мукачівського району. Про це на прес-конференції заявив директор Центру громадського здоров’я України (ЦГЗ) Володимир Курпіта.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми не вбачаємо вини лікаря у смерті через кір 12-річного хлопчика із Закарпаття. Лікар правильно поставив діагноз "кір". На сьогодні медична документація щодо хвороби та летального випадку дитини вилучена Нацполіцією. Проводиться розслідування", – зазначив Курпіта.

Він підкреслив, що надані МОЗ та ЦГЗ дані від медиків, свідчать про те, що причиною смерті дитини був важкий перебіг кору.

Реклама
Читайте також:
12-річний хлопчик помер від кору: подробиці трагедії

"Нагадаю, що проти кору немає лікування. Усе, що можуть зробити лікарі — полегшити симптоми. На жаль, у тому випадку, коли організм самостійно не може справиться з хворобою, настає смерть", – сказав Курпіта.

Реклама

За його словами, планується створити спеціальну комісію, що розслідуватиме випадок смерті на рівні місцевої влади Закарпаття.

Як раніше писало інтернет-видання "PMG.ua", у суботу 27 жовтня в Мукачеві у Закарпатській обласній дитлікарні помер хлопчик — від серцево-судинної недостатності, що розвинулася внаслідок кору, який лікували на дому. За заявою батька про недбалість поліція відкрила кримінальне провадження. У справі триває розслідування. 12-річний хлопчик, що помер в Мукачеві від кору, був щеплений – одноразово.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно