Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Новий рік і Різдво 2019 на Закарпатті: що, де, за скільки?

Новий рік і Різдво 2019 на Закарпатті: що, де, за скільки?
Новорічно-різдвяні свята – це час, коли чимало людей разом збираються чи за сімейним столом, чи у колі друзів, щоб добре провести Старий рік, і зустріти Новий рік, а разом з ним і свято Різдва Христового.

І для багатьох активних людей відпочинок – це вже не просто звичайна традиція нудного відпочинку перед телевізором, а справжні якісні розваги та незабутні враження.

ВІДЕО ДНЯ

Як відзначити рік Свині 2019?

Новий 2019 рік – це рік Свині. Саме з цією твариною асоціюватиметься наступний рік. Він характеризується здебільшого позитивними подіями та передбаченнями. Так, у рік Свині 2019-го самотні серця можуть зустріти свою долю. Причому астрологи обіцяють усім знакам зодіаку, що саме наступного року може випасти шанс знайти свою половинку на усе життя. Також на людей чекають різноманітні ділові зустрічі та поїздки, які можуть позитивно вплинути навіть на розмір гаманця. Саме відрядження та поїздки можуть відкрити чудові перспективи – зростання зарплати, кар’єрні підвищення і т.д.

Новий 2019 рік – це рік Свині (фото: starboardfinancial.com)

Реклама
Новий рік і Різдво 2019 на Закарпатті: що, де, за скільки? – 01

Та щоб позитивні мрії збулись, чимало людей вважають, що Новий 2019 рік – рік Свині – потрібно зустріти гідно і так, як того вимагає той чи інший символ року. Згідно з китайським календарем, у рік Свині необхідно особливо звернути увагу на колір і матеріали, з яких будуть виготовлені не тільки одяг, але і деталі інтер’єру. Свиня любить все м’яке, натуральне — плюш, глину, живі елементи, букети, різноманітні композиції з дерева. Також перед роком Свині активно прикрашають ялинку різноманітними свічками, каштанами, жолудями. Однак, не рекомендується при зустрічі року Свині надмірно вживати міцні алкогольні напої, адже це може і зіпсувати святковий настрій, і погано почати Новий 2019 рік.

Реклама
Читайте також:
У грудні буде 11 вихідних днів: коли відпочиватимуть українці

Та все ж, кожна людина обирає свій спосіб, як правильно зустріти Новий рік. І в Україні є чимало яскравих місць, куди можна вирушити, аби незабутньо і яскраво зустріти Новий 2019 рік. Одним з таких місць є Закарпаття.

Закарпаття – це ідеальне місце для зустрічі Нового 2019 року та Різдва. Адже тут в одному місці поєднуються колоритні карпатські народні традиції, чудова мальовнича природа та якісний сервіс. Деякі навіть поєднують компоненти гастрономічного, водного, спортивного та краєзнавчого відпочинку в спільні тури на кілька днів.

Реклама

То ж як можна провести відпочинок на новорічно-різдвяні свята на Закарпатті?

Новий рік 2019 у Косині

Закарпаття славиться своїми термальними джерелами, які протягом останніх подій після анексії Криму стали ще популярнішими серед українців та закордонних туристів. Косино, Велятино, Воєводино, Берегово – ці назви вже давно відомі за межами України. А протягом осені місця у готелях цих курортів вже розбирають, немов гарячі пиріжки, попри високі ціни у новорічний активний сезон 2019. Тож, не баріться.

Косино – один з найпопулярніших курортів Закарпаття (фото: IGotoWorld)

Новий рік і Різдво 2019 на Закарпатті: що, де, за скільки? – 02

Косино – один з найпопулярніших курортів Закарпаття, який знаходиться в однойменному селі Берегівського району, біля кордону з Угорщиною, а також неподалік міста Берегово. Головна родзинка цього курорту – термальні басейни відкритого типу і кілька видів саун, а також мальовнича рівнинна місцевість та угорський колорит. Наприклад, у готелі "Садиба Іванчо", що у Косині можна скуштувати страви закарпатської, української, угорської та європейської кухонь за схемою шведського столу.

Читайте також:
В одному із міст Закарпаття вперше облаштують резиденцію Діда Мороза

Що ж до цін на Новий рік та Різдво, то на Новий рік тут до трьох днів бронювання найдешевшого номера коштує 6500 гривень, тоді як найдорожчого Люксового – 12000 гривень. При цьому стандартний двохмісний номер коштує 7500 грн. У вартість входить: проживання; необмежене купання в термальних басейнах та саунах; триразове харчування по типу "шведський стіл" з 07:30 до 21:30; дитячі аніматори та кімнати для дітей; автостоянка, а також вино з кошиком фруктів при поселенні.

Реклама

Воєводино: ціни на Новий рік 2019 та Різдво у котеджах та готелях курорту

Курорт "Воєводино" відрізняється тим, що він розташований у гірській частині Закарпаття, у Перечинському районі. Тут є і SPA-центр, і готелі, і котеджі, і лазні, і навіть парк "Шенборн", де кожен може зануритись у чудову карпатську атмосферу і наповну вдихнути повітря Карпат. Розташований він за 45 кілометрів від Ужгорода  та Сваляви, у селі Тур’я-Пасіка Перечинського району.

Новий рік на курорті Воєводино – завжди цікавий (колаж із фото: voevodyno.com)

Новий рік і Різдво 2019 на Закарпатті: що, де, за скільки? – 03

Що ж до відпочинку на Новий рік та Різдво, то тут діють спеціальні новорічні пакети на 5 ночей та 6 днів. Діють вони з 29 грудня по 3 січня. Так, найдешевший коштує 13750 гривень, а найдорожчий класу "Люкс" з каміном і міні-кухнею – 32490 гривень. Також є номери у дерев’яних котеджах. Так, найдешевший котедж з каміном коштує 30490 гривень, а найдорожчий шестимісний номер – 53750 грн.

Є також і Різдвяний пакет. Так, ціни на готельні номери в період з 3 по 8 січня 2019 року коливаються від 10990 до 29490 гривень. Тоді як у котеджах – від 28490 до 49750 гривень. 

Велятино: ціни на Новий Рік та Різдво 2019

Нещодавно одним із найвідоміших та найпопулярніших місць для відпочинку на Закарпатті стало Велятино, що розташоване неподалік міста Хуст. Також поруч розташовані Шаянські мінеральні джерела, Долина нарцисів та туристична перлина Хустщини – столиця лозоплетіння – село Іза. Село Велятино, як і Косино, славиться своїми термальними водами за відносно дешевими цінами, а також закладами, у яких не лише можна добре відпочити, а й скуштувати кращі зразки закарпатської, угорської, словацької, румунської, німецької та інших кухонь.

Велятино стало одним із найпопулярніших місць відпочинку на Закарпатті (колаж із фото: trembita.in.ua)

Реклама
Новий рік і Різдво 2019 на Закарпатті: що, де, за скільки? – 04

Так, в одному з готелів цього відомого курорту на Новий рік та Різдво ціна на проживання у готельному номері коливається від 495 до 1090 гривень за день. У цю ціну включене проживання, користування літнім басейном, кюветом з мінеральною водою, автостоянкою, тренажерним і розважальними залами. Триразове харчування на добу коштує 270 гривень з людини, а дворазове – 140 гривень. За додаткове місце у номері також є окрема плата – від 100 до 150 гривень.

Новорічно-різдвяні тури Закарпаттям

Тут різноманітні турагенції пропонують кількаденні святкові тури найцікавішими місцями Закарпаття для відпочинку. Так, наприклад, є тур “Закарпатське Різдво”. У перший день туру туристи зі Львова добираються на Закарпаття, відвідують Мукачево, Замок Паланок та інші родзинки, а потім їдуть у Берегівський район, де ознайомлюються з традиціями Різдва на Закарпатті. У другий день туристи мають можливість провести екскурсію Ужгородом, Береговом та Берегівщиною. Ну, а в третій день гості Закарпаття мають можливість відвідати села, які прославили Закарпаття за його межами – столицю сироваріння – Нижнє Селище, столицю лозоплетіння – Іза, відомі курорти "Пилипець", Келечин, Міжгір’я та водоспад Шипіт. Орієнтовна ціна триденного туру від 2050 гривень.

Новий рік і Різдво 2019 на Закарпатті: що, де, за скільки? – 05

Турагенції пропонують різнопланові новорічно-різдвяні тури Закарпаттям (фото: tt.org.ua)

Також є шестиденні новорічні тури Закарпаттям та його усіма найвідомішими візитівками, у тому числі й екскурсії Ужгородом і Мукачевом. Ціна такого святкового марафону – від 4795 гривень за шість днів і п’ять ночей.

Також є новорічні тури, під час яких можна поєднати в одному турі відпочинок у Пилипці, підйом на гору Гимба, відпочинок на термальних водах Косина, а також зустріч Нового року у Мукачеві або Ужгороді. Ціна такого триденного новорічного туру – від 2395 гривень.

Реклама

Варто зауважити, що у вартість входить: проїзд комфортабельним автобусом, проживання в готелі (2 ночі), супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування на туристичних об’єктах, страхування на час подорожі. Однак у цю суму не входять і додатково оплачуються: Новорічний бенкет, харчування, вхідні квитки в туристичні об’єкти та дегустації.

Читайте також:
Туристичний бум на Закарпатті: українці стали більш вибагливі, а європейці вражені красою природи

 Також родзинкою зимових свят є фестиваль вина "Червене вино 2019", який проходить у Мукачеві. Він проходитиме з 9 по 13 січня 2019 року у Парку Перемоги.

Новий рік 2019 в Ужгороді та Мукачеві: як святкують?

У двох найбільших містах Закарпаття Новий рік відзначають різноманітними святковими заходами. Програма новорічно-різдвяних заходів в Ужгороді та Мукачеві насичена святковими театральними виставами, концертами та цікавими майстер-класами. Та у Новорічну ніч усі любителі емоційного відпочинку збираються на головній площі міста на святкові феєрверки та зустріч Нового 2019 року. Отож, основними локаціями зустрічі Нового року в Ужгороді є площа Театральна, тоді як у Мукачеві – це і площа Кирила та Мефодія біля міської Ратуші, і територія біля Замку “Паланок”. Саме там, зазвичай, мукачівці та гості люблять дивитися на усі святкові феєрверки, які у новорічну ніч вибухають над містом.

Найпопулярніше місце зустрічі нового року у Мукачеві – центральна площа міста

Новий рік і Різдво 2019 на Закарпатті: що, де, за скільки? – 06

Чимало гостей на Новий рік приймають і готелі обох міст, які пропонують розміститись у своїх номерах за різноманітними цінами. Так, є і відпочинок за дешевшими цінами, як-от в готелях Ужгорода - "Ungweiser", "Дружба", "Мала Прага", "Argo Hotel",  "Дует", так і за трішки дорожчими цінами  – "Old Continent", "Ужгород", "Летучий голландець", "Emigrand", "Європа", "Кілікія" і т.д.

Реклама

Готелі Мукачева теж пропонують розміститись на свята. Зокрема, такі, як готель "Стар", "Аметист", "Магнат", "Bolero", "Ferdinand", "Паланок", "Інтурист" і т.д. Відповідно, ціновий діапазон теж різноманітний.

Загалом Закарпаття пропонує чимало можливостей для незабутнього новорічно-різдвяного відпочинку. Та про інші види відпочинку на Закарпатті на свята Ви дізнаєтесь незабаром.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно