Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через антиукраїнський виступ ректора Закарпатського інституту Ілдіку Орос викликали до СБУ

Через антиукраїнський виступ ректора Закарпатського інституту Ілдіку Орос викликали до СБУ

Через антиукраїнський виступ ректора Закарпатського інституту Ілдіку Орос викликали до СБУ

Ректора Закарпатського угорського інституту імені Ф. Ракоці ІІ та депутата обласної ради Ілдіку Орос викликали на бесіду до Служби безпеки України через її виступ у Будапешті.

ВІДЕО ДНЯ

Про це кореспонденту УНІАН повідомила керівник прес-групи УСБУ в Закарпатській області Людмила Коршунова.

За її словами, зустріч була ініційована у межах розгляду звернення, що надійшло до СБУ від одного з народних депутатів стосовно виступу ректора в Будапешті.

Реклама
Читайте також:
Прем’єр Угорщини Віктор Орбан відмовився від співпраці з чинною владою України

«Ректор Закарпатського угорського інституту імені Ф. Ракоці ІІ Ілдіка Орос була запрошена до управління СБУ в Закарпатській області на бесіду з питань, викладених у депутатському зверненні», - прокоментувала Коршунова.

Реклама

Вона також додала, що розмова з Орос відбулася виключно в межах чинного законодавства України. «Розмова пройшла коректно та в спокійній обстановці», - додала керівник прес-групи і ще раз наголосила, що йдеться виключно про бесіду.

Як інформують місцеві ЗМІ, 23 жовтня Орос виступила у Будапешті з промовою в рамках заходу з відзначення річниці антирадянської революції 1956 року. У своїй промові, опублікованій на офіційному сайті Закарпатського угорського інституту, ректор нагадала про складну історію Закарпаття та ставлення до угорців, які жили в регіоні, за часів Радянського союзу.

Також Орос зазначила: «Коли Угорщина змогла попрощатися з радянською окупацією, ми, закарпатці, наївно подумали, що прийде новий світ. Незабаром нам довелося усвідомити, що в Європі лікувалися тільки симптоми захворювання, але хвороба залишилася глибоко в її організмі. Комуністично-фашистські манери управління ХХ століття присутні і сьогодні, особливо в Україні».

Реклама

Ректор наголосила на тому, що останнім часом для телеканалів стало звичною справою випускати програми, в яких знeважливо говорять про угорців і цим вводять в оману громадську думку.

«Руйнують наші історичні пам’ятники, наші меморіальні дошки, переписують нашу історію… Підірвали штаб-квартиру KMKSZ. У містах молоді люди, які прикривають свої обличчя, організовують демонстрації зі смолоскипами і викрикують: «Мадярів на ножі!» - заявила Орос у промові.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно