Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Геннадій Москаль зробив неочікувану заяву щодо смерті прикордонника

Геннадій Москаль зробив неочікувану заяву щодо смерті прикордонника

Геннадій Москаль зробив неочікувану заяву щодо смерті прикордонника

Сьогодні на Хмельниччині ховають начальника відділу прикордонної служби "Ділове" майора Вадима Березинського, котрого під час інциденту на українсько-румунському кордоні в ніч на минулу п’ятницю переїхав автомобілем контрабандист.

ВІДЕО ДНЯ

"Закарпатська обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким Вадима Березинського, котрий загинув, виконуючи свої службові обов’язки, – зазначає Геннадій Москаль. – Водночас мусимо наголосити, що часткова вина за смерть прикордонника лежить на Верховній Раді України. Різкий сплеск контрабанди відбувся в 2012 році – одразу після того, як Верховна Рада за ініціативою А. Портнова (керівник одного з управлінь Адміністрації Президента часів Януковича) та І. Калєтніка (голова Держмитслужби України періоду Януковича) скасувала кримінальну відповідальність за контрабанду товарів".

Читайте також:
Прикордонник, на якого наїхав контрабандист, помер у лікарні
Реклама

Як зазначає очільник Закарпатської ОДА, із тих пір виникла дуже дивна ситуаці. "У всіх наших сусідів (а територією Закарпаття проходить державний кордон України з чотирма країнами Євросоюзу) за контрабанду передбачена кримінальна відповідальність, і тільки ми притягуємо контрабандистів до адміністративної відповідальності – штрафу з конфіскацією контрабандних товарів та засобів їх переміщення. Кілька тижнів тому в Угорщині засудили групу українських громадян, котрі займалися контрабандою сигарет, – кожен із них отримав аж до 9 років реального ув’язнення. І такі приклади непоодинокі".

Натомість Україна після символічного штрафу з конфіскацією товару чи автомобіля відпускає контрабандистів на волю, після чого вони знову займаються своїм "бізнесом". "У нас є мешканці Закарпаття, котрих понад сто разів затримували за контрабанду сигарет! Ми неодноразово зверталися до Верховної Ради з проханням повернути кримінальну відповідальність за контрабанду хоча би підакцизних товарів (насамперед сигарет), – розповідає Геннадій Москаль. – Влітку цього року відповідний законопроект підготував і Кабмін України. Якщо контрабандист знатиме, що може отримати реальний строк, він тричі подумає, чи варто йому везти сигарети. Однак ні наші пропозиції, ні законодавча ініціатива Кабміну, на жаль, так і не знайшли підтримки у Верховній Раді".

Реклама

Нагадаємо, суд визначив міру запобіжного заходу для контрабандиста, який смертельно збив прикордонника.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно