Життя   • 21 листопада 2018 року, 10:25369 ФОТО

Перший в Україні малий винороб отримав ліцензію на виробництво за новою спрощеною процедурою

Перший в Україні малий винороб Георгій Молчанов отримав ліцензію на виробництво за новою спрощеною процедурою

Георгій Молчанов, винороб із Миколаєва, отримав вчора, 20 листопада, першу в Україні ліцензію на виробництво вина як малий винороб.

«Друзі, маю сьогодні два свята! Перше – День Народження у мами; друге – тримав першу в Україні ліцензію для малих виноробів! Дякую усім, хто розробляв цей закон та втілював його у життя! Особливо Андрію Вадатурському, Роберту Горвату та їх команді! Попереду ще багато роботи, і цей та наступний рік мають стати бумом малого виноробства!», – написав Георгій Молчанов на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Саме згадані Георгієм Молчановим народні депутати Роберт Горват та Андрій Вадатурський, а також Валерій Лунченко та Василь Петьовка є співавторами Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв» №2360, котрий і запровадив в Україні спрощену процедуру ліцензування малих виноробів.

Винороб Георгій Молчанов отримав вчора першу в Україні ліцензію на виробництво вина як малий винороб

«Перший пішов! Закон працює! Вітаю Георгія Молчанова з цією значимою подією. Хоч першим бути важко, але це того варте. Вірю у велике майбутнє українського виноробства! Українському вину бути!», – привітав винороба у соцмережі ініціатор та співавтор Закону про спрощене ліцензування Роберт Горват.

Читайте також:  Закон, що спрощує ліцензування «малих» виноробів, вступив у дію

Нагадаємо, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв» №2360 (відомий також як Законопроект №6693) передбачає спрощену процедуру ліцензування підприємств із невеликими обсягами виробництва терруарних вин (вин місцевості), плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів власного виробництва.

Ліцензія на виробництво

Завдяки його прийняттю та реалізації малі винороби матимуть можливість отримувати ліцензії на виробництво без проходження атестації, яка раніше передбачала збір понад 140 дозвільних документів. Процес міг тривати і до 2-3 років. Натомість, згідно Закону 2360, ліцензування відбуватиметься за спрощеною процедурою і з обов’язковим контролем якості, який здійснюватиметься акредитованими лабораторіями.

З жовтня Кабінет Міністрів України затвердив форму та порядок реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази для малих виноробів, котрі хочуть виготовляти та реалізовувати власне вино.

Джерело: PMG.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Новини партнерів