Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поїзд "Мукачево-Будапешт": що можна побачити у містах

Поїзд "Мукачево-Будапешт": що можна побачити у містах
Вже 9 грудня все-таки стартував довгоочікуваний міжнародний рейс Інтерсіті сполученням "Мукачево-Будапешт".

Для України цей проект є особливий тим, що вагони рухаються євроколією стандарту 1435 мм. А, отже, він не потребує додаткових пересадок на україно-угорському кордоні.

ВІДЕО ДНЯ

Важливою перевагою є те, що вже за 7 годин Ви зможете прибути до Будапешта. А ще за кілька годин зможете дібратися в інші міста Угорщини, які є не менш цікавими для тих, хто планує відпочинок в Європі.

Поїзд "Мукачево-Будапешт" зупиняється в Чопі, Загоні, Кішварді, Ніредьгазі, Дебрецені, Хайдусобосло, Сольноку, Цегледі, Пюшпоклодані, Ферігеді (поблизу летовища), Кішпешті та Будапешті (вокзал Nyugati).

Реклама

Тож інтернет-видання "PMG.ua" вирішило розповісти, що можна побачити цікавого у містах, де зупиняється потяг "Будапешт-Мукачево".

Аквапарк "Aquacinema Kisvárda" у Кішварді

Реклама
Поїзд "Мукачево-Будапешт": що можна побачити у містах – 01

Кішварда: найближча європейська атракція

Перше місто, де варто зупинитись – це Кішварда. Багатьом закарпатцям воно відоме, як найближче місто Угорщини, яке розташоване неподалік України. Однак, і тут є багато чого подивитися. Для любителів літніх розваг це місто буде цікавим, адже тут розташований найближчий до України аквапарк "Aquacinema Kisvárda". Для любителів футболу це місто також буде особливим, адже нині за ФК "Кішварда" грає легенда українського футболу і київського "Динамо" Артем Мілевський.

Ніредьгаза: термальні басейни і зоопарк

Наступна зупинка нашої подорожі рейсом "Мукачево-Будапешт" – це Ніредьгаза. Це місто також добре знайоме багатьом закарпатцям. І кожен житель Закарпаття відповість, що в Ніредьгазі можна піти у зоопарк, а також придбати різні покупки.

Реклама
Читайте також:
Перший рейс "Мукачево-Будапешт": ціни та перші враження пасажирів

І справді, у Ніредьгазі розташований один із найбільших зоопарків в як Угорщині, так і в Європі – Sosto Zoo Nyíregyházi Állatpark. Тут на території загальною площею близько 300 тисяч квадратних метрів живуть біля 5 тисяч тварин різних видів з усіх континентів – від пінгвінів до тигрів. Щодо цін на квитки у зоопарк Ніредьгази, то один дорослий квиток коштує 3500 форинтів (близько 350 грн), студентський, дитячий (3-14 років) і пенсійний – 2300 форинтів, а для дітей до 3-х років – 200 форинтів. Квиток для сімейної групи коштує від 8000 до 12000 форинтів. До зоопарку можна добратись автобусом №8, який зупиняється неподалік зоопарку.

Зоопарк у Ніредьгазі – один із найбільших у Європі

Поїзд "Мукачево-Будапешт": що можна побачити у містах – 02

Також Ніредьгаза буде корисна багатьом пасажирам рейсу "Мукачево-Будапешт" наявністю великої кількості термальних басейнів на будь-який смак. Цьому сприяє те, що місто знаходиться біля озера Шошто, яке теж є однією з цікавинок приміської території. Тут знаходяться чимало басейнів, серед яких "Parkfürdő", "Tófürdő", "Júlia Fürdő", "Sóstó fürdőház".

Однак найвідомішим є "Aquarius Nyiregyhaza". Ціни на квитки у цей аквапарк Ніредьгази теж різні. Так, для дітей до 3-х років – 100 форинтів,  для дітей від 3 до 6 років – від 1700 до 2400 форинтів, для студентів і пенсіонерів – від 2000 до 3100 форинтів, а звичайний дорослий квиток – від 2700 до 3900 форинтів.

Читайте також:
В "Укрзалізниці" розглядають можливість запуску потягу "Мукачево-Прага"
Реклама

Крім того, Ніредьгаза є ідеальним місцем для шопінгу. Окрім торгових центрів, у Ніредьгазі є блошині ринки, де можна знайти будь-як речі, переважно китайського виробництва. Тут легко не заблукати, бо можна зустріти чимало українців та румун. До блошиного ринку Ніредьгази Ви можете добратись автобусом №1.

Дебрецен: міжнародний аеропорт, торгові центри, університет і собори

Наступною цікавою зупинкою для пасажирів потягу "Будапешт-Мукачево" є Дебрецен. Для багатьох українців Дебрецен – це донедавна найближчий міжнародний аеропорт, де літали лоукости. Зараз Дебрецену вже можуть скласти конкуренцію і Київ, і Львів. Однак і тут це угорське місто дає можливість нашим співвітчизникам  якомога дешевше полетіти в європейські міста.

Ніредьгаза є ідеальним місцем для шопінгу

Поїзд "Мукачево-Будапешт": що можна побачити у містах – 03

Так, Міжнародний аеропорт Дебрецен є одним із основних для лоукост-авіакомпанії Wizz Air. І звідси можна долетіти до Тель-Авіва, Парижа, Ейндховена, Барселони, Мілана, Пальма де Мальорки, Москви, Ларнаки та інших міст за дуже дешевими і пристойними цінами. До летовища можна добратись автобусом прямо із залізничного вокзалу.

Також Дебрецен привертає увагу багатьох туристів різними архітектурними пам’ятками. Зокрема, це університет Дебрецена, приміщення Реформаторської колегії, головний Реформаторський собор Дебрецена, готель "Золотий бик", музей Дері, а також безліч храмів та пам’ятників.

Читайте також:
Із Мукачева по євроколії курсуватиме потяг в одне із міст Словаччини
Реклама

Окрім того, Дебрецен є чудовим місцем для шопінгу. Тут є різноманітні торгові центри як у центрі Дебрецена – "Debrecen Plaza", "Forum Debrecen", так і за містом – "Stop Shop". В цих торгових центрах Дебрецена є безліч магазинів різних марок, серед яких є навіть "H&M".

Цікавим місцем для зупинки є один із найбільших комплексів відпочинку в Угорщині – купальня “Акватикум Дебрецен”. Вона цікава тим, що тут є і шість термальних басейнів, SPA, різноманітні wellness-процедури, готель.  Також тут є сауни та аквапарк. Варто зауважити, що до термальних купалень вхід заборонений маленьким дітям.

Загалом, Дебрецен є чудовим місцем для корисного проведення часу.

Поїзд "Мукачево-Будапешт": що можна побачити у містах – 04

Будапешт – одне із найгарніших міст Європи

Будапешт: кінцева зупинка

Останньою зупинкою потягу є Будапешт – столиця Угорщини. Будапешт – місто, багате на архітектурні пам’ятки. Парламент, Базиліка святого Іштвана, Цитадель, гора Геллерт, площа Героїв. Усе це, та чимало інших пам’яток – найвідоміші місця Будапешта.  Сам вокзал Nyugati Pályaudvar знаходиться у самісінькому центрі Будапешта. І звідси можна добратись пішки до найвідоміших історичних пам’яток Будапешта. Однак і біля нього є станція метро "Nyugati Pályaudvar", яка знаходиться на третій – синій лінії.

Читайте також:
Угорці Закарпаття: чи є вони загрозою сепаратизму для України?
Реклама

Парламент знаходиться на площі Кошута, тому до нього можна добратись на другій лінії метро до станції "Kossuth tér". А відомий Пантеон Героїв знаходиться на площі Hősök Tere, яка розташована на першій лінії метро Будапешта.

Варто зауважити, що ціна на одноразовий квиток в метро коштує 350 форинтів.

Про Будапешт можна багато чого розповідати. Та про нього і про інші цікавинки столиці Угорщини ми розкажемо вже у наступних матеріалах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно