Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чого чекати закарпатцям у Новому році: нововведення 2019 року

Чого чекати закарпатцям у Новому році: нововведення 2019 року
Новий 2019 рік приносить нові зміни в наше з Вами життя. Перші нововведення 2019 року – в огляді PMG.ua.

Сьогодні – перший день 2019 року. Саме з цієї дати починається відлік Нового року. І вже сьогодні в Україні і, зокрема, на Закарпатті, вводяться нововведення, які у будь-якому випадку змінять життя багатьох закарпатців вже у 2019 році.

ВІДЕО ДНЯ

Так, ще минулоріч міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ, згідно якого підвищуються зарплати українським військовим. Глава міноборони наголосив, що у 2019 році командир бригади, який раніше отримував 17-18 тис. грн, отримуватиме майже 26 тисяч. Командир батальйону, замість 14 отримуватиме 19-23 тисячі, а грошове забезпечення командира роти становитиме 16 тисяч гривень, а не 12, які йому нараховувались раніше.

Читайте також:
Як у 2019 році зміниться ціна на газ: думка експерта
Реклама

Підвищення доходів буде і у пенсіонерів. Проходитиме цей процес у два етапи. Так, за словами віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, з 1 січня 2019 року буде зроблено черговий перерахунок пенсій для військовослужбовців. Також розмір пенсії з 1 січня зросте для тих осіб, які досягли 65-річного віку і мають великий трудовий стаж. Варто зауважити, що підвищення пенсій для інших категорій заплановано на 1 березня 2019 року.

Ще одну важливу новацію 2019 року вже впроваджує Міністерство охорони здоров’я України. Так, з 1 січня 2019 року до аптечних закладів можна буде повертати лікарські засоби. "З 1 січня 2019 року кожен українець зможе повертати до аптек ліки. Коли аптека отримуватиме повернені ліки, вона має перевірити, чи не були вони відкриті, що вони не були використані, що не була пошкоджена упаковка. Тоді це не несе жодної загрози і ліки можуть бути повернуто", - зазначила міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Реклама

Нововведення також будуть і у користувачів мобільного зв’язку в Україні. Наша країна є чи не останньою країною в в Європі, де впроваджуватиметься послуга зміни оператора без зміни мобільного номера користувача – MNP. Ця послуга буде впроваджена, ймовірно, з 1 травня 2019 року. Хоча вона діє вже майже в усіх країнах Європи. 

У 2019 році Закарпаття може отримати ще одне залізничне сполучення з Європейським Союзом. Після запуску рейсу "Мукачево-Будапешт" вже всерйоз ведуться розмови і про те, аби з’єднати потягом Мукачево та столицю Чехії – Прагу. Глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов зазначив, що наразі вивчається технічна можливість запуску поїзда "Мукачево-Прага". І вже розпочаті переговори між українською та чеською сторонами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно