Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Уляна Супрун розповіла, що планує реалізувати на Закарпатті цієї весни

Уляна Супрун розповіла, що планує реалізувати на Закарпатті цієї весни

Уляна Супрун розповіла, що планує реалізувати на Закарпатті цієї весни

За попередніми планами, у квітні на Закарпатті планується кампанія з вакцинації проти кору. Про це сьогодні на зустрічі в Ужгородській міській раді та на брифінгу для журналістів повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

ВІДЕО ДНЯ

Напередодні посадовець оголосила про першу таку кампанію – у Львівській області, де теж, як і на Закарпатті, один із найнижчих в Україні рівнів вакцинації проти кору та багато захворілих минулого року на цю хворобу. Після Львівщини таку ж роботу проведуть в Івано-Франківській області. У рамках кампанії буде проведена роз’яснювальна робота з батьками, діятимуть виїзні мобільні бригади медиків.

Читайте також:
В Ужгород приїхала Уляна Супрун
Реклама

Загалом вакцинацію Уляна Супрун назвала одним із пріоритетів у роботі міністерства і напрямком національної безпеки. Забезпечення препаратами для імунізації зараз складає 125%, у тому числі на Закарпатті є достатньо вакцин і для планових щеплень, і для позапланових.

За словами Супрун, наявні вакцини – якісні бельгійські та американські препарати. Доказова медицина свідчить: вакцинація не є небезпечною. Скажімо, торік вакцинували 950 тисяч українців і ніхто не помер від щеплень. Тоді як на кір захворіли 54 тисячі громадян і 22 від цієї недуги померли. Неприпустимо, – вважає посадовець, – щоб таке було у 21 столітті. За офіційними даними, близько 380 тисяч дітей не пройшли вакцинацію. Тому, скажімо, на кір Україна має найбільшу кількість захворювань у Європі, уже є побоювання європейських сусідів і лунають пропозиції про відміну безвізу.

Реклама

«Я прошу всіх батьків вакцинувати дітей, навіть якщо колись вам дали липові довідки про те, що ваша дитина отримала щеплення, підіть до лікарів і зробіть його», – зазначила Супрун. В. о. міністра також сказала, що планується вакцинація для військових, освітян та медичних працівників.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль просив прем’єр-міністра провести службове розслідування щодо причин нестачі медпрепаратів в області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно