Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Пішохідне Мукачево, або як чиновники планують перекрити центр міста

Пішохідне Мукачево, або як чиновники планують перекрити центр міста

Пішохідне Мукачево, або як чиновники планують перекрити центр міста
В майбутньому обличчя Мукачева може змінитись, так на сьогодні розроблений новий генеральний план розбудови центральної частини міста, який передбачає в собі перекриття багатьох центральних вулиць,...

В майбутньому обличчя Мукачева може змінитись, так на сьогодні розроблений новий генеральний план розбудови центральної частини міста, який передбачає в собі перекриття багатьох центральних вулиць, але такі нововведення потребують значних коштів.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі першочерговим є встановлення шлагбаумів на вулиці Возз'єднання та перетворення її у пішохідну зону (на денний період, за планами з 8.00 до 17.00). Як повідомив головний архітектор міста Мукачева Віктор Півцьо, встановлення шлагбаумів не є обов'язковим, але враховуючи ситуацію на дорогах та правила поведінки деяких водіїв, без їхнього встановлення ситуація навряд чи кардинально зміниться. Один із шлагбаумів буде встановлений біля парковки ТЦ "Щодня", другий на з'єднанні з вулицею Габермана, на якій у зв'язку зі збільшенням потоку автомобілів створять пішохідний перехід. Також стало відомо, що на клумбі, яку будують біля "зеленого" ринку, будуть висаджені дерева, щоб ще більше "озеленити" місто.

Що ж до планів на майбутнє, то на сьогоднішній день розроблений генеральний план міста, який передбачає в собі перетворення багатьох центральних вулиць в пішохідні (зокрема це стосується вулиць: Недецеї, частини Ярослава Мудрого, Московської, Пушкіна та інших). Цей план буде розглянуто, після чого, в разі його схвалення буде проведена експертиза, яка і вирішить долю такого проекту. Даний проект передбачає утворення нових парковок для користувачів автотранспорту і створення одного пішохідного масиву в центрі Мукачева. Враховуючи невеликі відстані в цій частині міста, таке кардинальне перетворення міста, а особливо його центральної частини має на меті суттєво спростити пересування пішоходів, дасть змогу простіше проводити різноманітні заходи (згадати хоча б минулорічний фестиваль "Червене вино", задля якого перекривалась вулиця Миру) і загальна європеїзація міста, так як на місці колишніх доріг будуть висаджуватись різноманітні зелені насадження. Що ж до власників магазинів, то перекриття скоріш за все не буде цілодобовим, а тому підприємці зможуть вільно підвозити новий товар у ранковий час, як зараз це відбувається на площі Миру та вулиці Пушкіна.

Реклама

Даний проект є доволі непростим у виконанні, але та ситуація на деяких центральних вулицях міста, яка склалась на теперішній момент є настільки складною, що такі зміни просто необхідні, враховуючи той потік транспорту, який щодня перетинає центральні вулиці.

Фото В. Твердохліб

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно