Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кір та ГРВІ наступають: в одному з районів Закарпаття оголосили карантин

Кір та ГРВІ наступають: в одному з районів Закарпаття оголосили карантин

Кір та ГРВІ наступають: в одному з районів Закарпаття оголосили карантин

Сьогодні, 17 січня 2019 р, в Тячівській райдержадміністрації відбулося засідання районної державної надзвичайної протиепідемічної комісії щодо ситуації із захворюванням ГРВІ та кір.

ВІДЕО ДНЯ

Під час засідання було зазначено, що протягом останніх тижнів в районі зафіксовано тенденцію до зростання кількості хворих на ГРВІ, особливо серед дитячого населення, через що в закладах освіти спостерігається динамічне збільшення відсутності учнів на навчанні. На думку присутніх членів комісії, ситуація, через ускладненні погодні умови, тільки погіршуватиметься, – інформує Тячівська РДА.

Читайте також:
Кір наступає: у одному із сіл Мукачівщини оголосили карантин
Реклама

Так, станом на 17 січня в районі зафіксовано найбільший спалах захворюваності на ГРВІ в таких населених пунктах: смт.Дубове - 113, с. Нересниця -63, сЛопухово - 76, м.Тячів -47. Загалом, в епідемічну ситуацію втягнуто практично всі населені пункти району.

Вже з початку року в Тячівському районі зареєстровані 102 випадки захворюваності на кір, серед яких 72 дітей та 24 учні загальноосвітніх шкіл. Найбільше випадків в смт. Дубове,с. Лопухово, смт.Тересва, с.Терново, м.Тячів, с.Вільхівчик.

Реклама

З інформації наачльника управління освіти Марії Думнич за даними директорів шкіл, станом на 17.01.19 р у ЗОШ району відсутні 1194 учнів, які хворіють на распіраторні захворювання.

Як наголосив голова Тячівської державної адміністрації Василь Дем’янчук, враховуючи моніторинг, потрібно вжити більш радикальних заходів щодо недопущення подальшого розповсюдження ГРВІ та корі, яким і є карантин.

У підсумку прийнято рішення рекомендувати призупинити навчання в школах та виховний процес у садочках з 18 січня по 1 лютого.

Реклама

Доручено медичним працівникам провести дворові обходи для уточнення статистичних даних щодо кількості хворих. Після чого буде проведено аналіз ситуації протиепідеміологічною комісією, засідання якої призначено на наступний тиждень.

Також медикам району рекомендовано активізувати профілактичні заходи і зокрема проводити роз’яснювальну роботу щодо необхідності щеплень населення, яке може вберегти людину від важких вірусних захворювань.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно