Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Питання завершення реконструкції ПП «Ужгород» залишається відкритим

Питання завершення реконструкції ПП «Ужгород» залишається відкритим

Питання завершення реконструкції ПП «Ужгород» залишається відкритим

Нарешті апеляційний суд поклав крапку у справі реконструкції  пасажирського напрямку пункту пропуску «Ужгород». У 2015 році за результатами проведення тендерних процедур Закарпатська митниця ДФС уклала договір підряду з ТОВ «Торговий Дім Укрвторесурс». На виконання договору підрядник отримав попередню оплату у розмірі 12,7 млн грн, і повинен був провести роботи до кінця 2015 року. Про це повідомляє ДФС у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Однак, до завершення обумовленого терміну підрядник виконав роботи лише на суму 3,3 млн грн, а залишок невикористаних грошей не повернув. У зв`язку з неналежним виконанням забудовником своїх обов`язків митниця розірвла договірні відносини з недобросовісним контрагентом. Незважаючи на направлені митницею претензії, підрядник відмовився добровільно повернути залишок попередньої оплати та сплатити штрафні санкції.

Читайте також:
Словацька митниця відреагувала на факт корупції на кордоні з Україною
Реклама

Після цього, Закарпатська митниця ДФС звернулась до суду із позовом про стягнення збитків і штрафних санкцій. Рішенням господарського суду Закарпатської області від 3 березня 2018 року з ТОВ «Торговий дім «Укрвторресурс» на користь Закарпатської митниці ДФС стягнуто завдані збитки у розмірі 12,2 млн грн. Проте підрядник звернувся до апеляційного суду й оскаржив це рішення.

Західний апеляційний господарський суд, визнав обґрунтованість вимог Закарпатської митниці ДФС і постановою від 5 лютого залишив без змін рішення суду 1-ї інстанції. У зв`язку з цим  митниця вживає подальші заходи щодо примусового стягнення коштів з недобросовісного підрядника, у тому числі і накладанням арешту на майно та банківські рахунки підприємства. Тим часом, питання завершення реконструкції ПП «Ужгород» залишається відкритим. Пункт пропуску працює і донині без належних та комфортних умов для громадян, що перетинають кордон.

Реклама

Нагадаємо, на євробляхерів може очікувати новий сюрприз.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно