Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Британські вчені розробили нові революційні ліки від раку

Британські вчені розробили нові революційні ліки від раку

Дедалі частіше ми чуємо  слово "рак" по телебаченню, від знайомих, друзів, рідних. Якщо поглянути на статистику, то за останні 10 років кількість хворих на цю страшну недугу зросла в 35 разів. Наразі в Україні зареєстровано близько 1,2 млн хворих раком. Якщо світ не зміниться, то вже в 2030 році кожний другий буде мати цей страшний діагноз.

ВІДЕО ДНЯ

Вчені британського Інституту дослідження раку розробили революційні ліки, які тільки-но пройшли випробовування та які визнали ефективними в боротьбі з шістьма видами пухлин. Інноваційна терапія працює по принципу "Троянського коня": вчені "сховали" ліки, замаскувавши токсичні молекули нешкідливим антитілом. Таким чином вона потрапляє напряму в пухлину та руйнує її зсередини.

Випробовування проходили на пацієнтах з найбільш поширеними та агресивними формами раку вже на останній стадії – це вже після того, як їм не допомогли інші методи лікування. Найкращі результати ліки показали в боротьбі з раком шийки матки та сечового міхура: значні покращення були відмічені у четвертини пацієнтів, яких раніше вважали невиліковними. Пухлина або зменшувалася в розмірах, або повністю переставала рости – на термін від 6 до 9 місяців.

Реклама
Читайте також:
У Мукачеві від раку помер хлопчик. Його мама, в пам’ять про сина, робить добрі справи

Окрім того, терапія також вважається ефективною при лікуванні раку легень, стравоходу, матки та яєчників. На жаль, ліки не допомогли при лікуванні раку простати, повідомляють британські вчені. Tisotumab vedotin (повна назва ліків), або як їх називають британські вчені – TV, вводиться у вену і являє собою гібрид хімії та імунотерапії.

Реклама

Токсична речовина закріплена на кінці антитіла, яке прикріплюється до білку CD 142 – його особливо багато на поверхні ракових клітин. Як результат, молекулу засмоктує всередину пухлини, де токсин вивільнюється та руйнує клітину зсередини. У терапії є побічні ефекти, які цілком терпимі: найбільш поширені серед них – нудота, підвищена втома та кровотеча з носу.

На першому етапі клінічних досліджень взяли учать майже 150 хворих раком із Бельгії, Великобританії, Данії, США і Швеції. Але результати терапії виявилися настільки багатообіцяючими, що ще до публікації статті вчені почали другий етап, але тепер вже за участі декількох сотень невиліковних пацієнтів.

За словами керівника дослідження, професора Джоана де Боно, ліки можуть бути ефективними і в боротьбі з раком кишечнику, підшлункової залози, гортані та головного мозку. На питання, коли подібна терапія стане доступна звичайним пацієнтам, а не в рамках клінічних досліджень, професор відповів, що "років через п’ять, а можливо і раніше".

Реклама

Як раніше писало "PMG.ua", за рік понад три тисячі закарпатців захворіли на рак.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно