Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поліція попереджає про адмінвідповідальність за підпал трави

Поліція попереджає про адмінвідповідальність за підпал трави

Поліція попереджає про адмінвідповідальність за підпал трави

Останнім часом працівники Управління ДСНС України в Закарпатській області фіксують збільшення випадків загоряння трав’яного настилу та сміття в регіоні, внаслідок чого наноситься шкода природі та майну громадян. З 2 по 3 березня пожежники зареєстрували 63 випадки подібних пожеж, а з початку року – 177. 

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, що за відповідні дії передбачена адміністративна відповідальність, зокрема, несанкціоноване спалення листя та сміття регулюється статтею 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), що тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також:
В області сталася масштабна пожежа. Пошкоджено 10 дерев’яних опор зв’язку
Реклама

Крім того, за самовільне випалювання рослинності або її залишків, згідно статті 77-1 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Правоохоронці закликають утриматись від несанкціонованого спалення листя та сміття, а також від випалювання рослинності або її залишків.

Реклама

Нагадаємо, нещодавно за добу рятувальники гасили 11 пожеж.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно