Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відмова від переходу на літній і зимовий час у ЄС: комітет Європарламенту схвалив поправку

Відмова від переходу на літній і зимовий час у ЄС: комітет Європарламенту схвалив поправку

Відмова від переходу на літній і зимовий час у ЄС: комітет Європарламенту схвалив поправку

Комітет з питань транспорту Європарламенту проголосував за відмову від переходу на літній і зимовий час у Євросоюзі з 2021 року. Наразі це не означає, що Євросоюз відмовляється від переведення годинників – проект мають підтримати ще Європарламент та країни-члени ЄС.

ВІДЕО ДНЯ

До голосування у Європарламенті, яке відбудеться найближчим часом, мають врегулювати кілька питань щодо скасування сезонного переведення годинників. Проте зустріч міністрів транспорту країн ЄС відбудеться у червні.

"Нам потрібна довгострокова стратегія та загальноєвропейський гармонізований підхід, оскільки внутрішньому ринку і транспортному сектору потрібен деякий час, щоб пристосуватися до змін", – прокоментував депутат від Соціал-демократичної партії Німеччини Ізмаіл Ертуґ.

Реклама
Читайте також:
Чи буде 8 Березня вихідним та скільки цього місяця відпочиватимуть українці

За результатами онлайн-голосування у 2018 році Єврокомісія рекомендувала відмовитись від переведення годинників вже у 2019 році. Тоді 80% громадян ЄС підтримали ініціативу. Та у 2019 році вона фізично не може запровадитись, тому що кожна країна Євросоюзу має провести власне внутрішнє голосування – на якому часі вони хотіли б лишатись надалі. 

Реклама

Перехід на літній і зимовий час у Євросоюзі був законодавчо врегульований тільки у 2002 році, аби не виникало проблем, спричинених різним часом при роботі транспорту, повітряного та залізничного сполучення. Відтоді годинники переводять в останні неділі березня та жовтня.

Цікавий факт. Італія та Франція почали переводити годинники з 60-х років минулого століття. Німеччина запровадила норму у 1980 році.

Раніше повідомлялось, що якщо Європейський Союз відмовиться від переведення годинників, то Україна слідом теж може ухвалити таке рішення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно