Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті реалізовують важливі проекти

На Закарпатті реалізовують важливі проекти

У рамках Регіональної стратегії розвитку до 2020 року визначено чотири програми, в рамках яких передбачено реалізацію 49 проектів регіонального розвитку. За інформацією департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, який підготував на розгляд депутатів звіт з оцінки результативності реалізації у 2018 році Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року та план заходів із її реалізації у 2018-2020 роках, – торік реалізовано 22 проекти.

ВІДЕО ДНЯ

Так, Програмою «Інтегрований розвиток сільських і міських територій» передбачено реалізацію 9 проектів регіонального розвитку, з яких 5 впроваджувались у 2018 році. Зокрема, проект «Створення та впровадження системи містобудівного кадастру в області» націлений на приведення містобудівної документації у відповідність до діючого законодавства. Завдяки реалізації проекту проведено закупку програмного забезпечення та сервера, також розроблено геопортал містобудівного кадастру та створено нові робочі місця.

Читайте також:
В Ужгороді говорили про розробку інфраструктурних та інвестиційних проектів
Реклама

Проект «Створення умов для формування здорового населення та ефективного функціонування системи надання населенню доступної і високоякісної медичної допомоги у сільській місцевості» здійснювався за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я та лікарських засобів. Відтак, проведено капітальний ремонт приміщення приймального відділення Виноградівської районної лікарні, продовжуються роботи з капітального ремонту поліклінічного відділення Свалявської центральної районної лікарні, тощо.

За результатами реалізації проекту «Сприяння розвитку дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості» збільшено кількість місць у постійних дошкільних закладах сільської місцевості за рахунок реконструкції діючих дошкільних навчальних закладів та додаткового відкриття нових груп Також проведено капітальний  ремонт ЗОШ І-ІІ ст Т.Ремети площею 125,09 кв м. Станом на початок 2019 року у межах проекту здійснювалась реалізація 8 об’єктів за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Реклама

Наступний проект – «Створення умов для розвитку спортивної інфраструктури у сільській місцевості» реалізовувався у 2018 році за рахунок створення мережі фізкультурно-спортивних клубів Федерацією кікбоксингу ІСКА у с. Рокосово та Велятино. Також розширено відділення мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл (філій) у сільській місцевості  через створення нової федерації кікбоксингу у м. Хуст та карате WKC у м. Мукачево, проведено 4 заходи щорічних багатоступеневих сільських спортивних ігор.

За результатами реалізації проекту «Фінансово-кредитна та інвестиційна підтримка субꞌєктів підприємництва» минулоріч надано фінансову допомогу 6 субꞌєктам підприємництва з 10 запланованих.

Нагадаємо, в Мукачеві працюють над створенням "Стратегії розвитку міста".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно