Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В мукачівської сім’ї хворої на туберкульоз відібрали дітей

В мукачівської сім’ї хворої на туберкульоз відібрали дітей
За даними статистики, туберкульоз в Україні є найпоширенішою інфекційною хворобою, яка займає перше місце в структурі смертності людей від інфекційних захворювань. Не секрет, що ця хвороба руйнує не...

За даними статистики, туберкульоз в Україні є найпоширенішою інфекційною хворобою, яка займає перше місце в структурі смертності людей від інфекційних захворювань. Не секрет, що ця хвороба руйнує не тільки здоров’я людей, а й їхні долі.

ВІДЕО ДНЯ

Проблема, з якою стикнулась молода мукачівська сім’я – яскравий приклад підтвердження цьому.

35-річний Іван разом з 30-літньою Ольгою виховували двох дітей. Сім’я тривалий час перебувала на спеціальних обліках і у відділі кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міського відділу міліції, і в службі у справах дітей Мукачівського міськвиконкому як неблагополучна. Ні жінка, ні чоловік ніде не працювали, полюбляли заглянути до чарки і не приділяли належної уваги вихованню 13-літнього сина і 11-річної доньки.

Реклама

Окрім того, обоє батьків тривалий час хворіли на інфекційне захворювання – туберкульоз. Як пояснює жінка, спочатку вони надавали своїй хворобі велике значення – лікувались в тубдиспансері, пізніше вдома. Та не дочекавшись результату – вирішили далі не продовжувати. Так, наразі і в Ольги, і в її чоловіка медики констатували відкриту бацилярну форму туберкульозу, що загрожує життю і здоров’ю їхніх дітей.

За висновками медичної комісії Мукачівської ЦРЛ спільно зі службою у справах дітей прийнято рішення про вилучення дітей із сім’ї. І дівчинка, і хлопчик пройшли повне медичне обстеження у обласній дитячій клінічній лікарні на виявлення недуги, та позаяк тривалий час перебували в тубконтакті з хронічно хворими батьками, потребують спеціального оздоровлення у санаторіях. Відтепер бабуся з дідусем займаються оформленням опікунства над рідними онуками.

Реклама

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно