Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через спалювання сухої трави поблизу Мукачева згоріла дача

Через спалювання сухої трави поблизу Мукачева згоріла дача

Упродовж вихідних днів, 23-24 березня, на території Закарпатської області зафіксовано 82 пожежі сухої трави та чагарників на відкритих територіях. І якщо на початку березня сухостій горів у низинних районах, то тепер вогнем охоплено і високогірні адміністративно-територіальні одиниці.

ВІДЕО ДНЯ

Результатом цих пожеж є 128 га вигорілої закарпатської землі, яка втратила свою природню продуктивність, гумусність та корисність не тільки для рослин, а й для дрібних комах та тварин. А от у селі Лавки Мукачівського району внаслідок такого, ніби-то незначного загорання, постраждало й людське майно.  Тут через вітер та безнаглядність вогонь перекинувся на дачний будинок. Коли про загорання дізналися вогнеборці, вже було пізно – пожежа вирувала у дерев’яному дачному будинку на площі 64 кв. м.

Читайте також:
Через загорання сухостою ледве не згорів житловий будинок
Реклама

Загалом із початку року на Закарпатті зареєстровано 477 пожеж в природних екосистемах, внаслідок яких було знищено рослинність на площі більш як 580 га. Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до людей із закликом подбати про довкілля й не провокувати пожежі в екосистемах.

"У жодному разі не спалюйте суху траву й сміття у себе на обійсті чи городі, а також обережно поводьтеся з вогнем на природі, зокрема не викидайте у суху рослинність недопалки й не залишайте розпалене вогнище без нагляду, – зазкачили в У ДСНС України в Закарпатській області. – Адже проста недбалість може спричинити масштабну пожежу, здатну знищити цілі гектари угідь, а також забрати життя людей і зруйнувати майно".

Реклама

Нещодавно в області сталася масштабна пожежа. Пошкоджено 10 дерев’яних опор зв’язку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно