Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Купити "права" буде важко: водійське посвідчення в Україні видаватимуть за новими правилами

Купити "права" буде важко: водійське посвідчення в Україні видаватимуть за новими правилами

Купити "права" буде важко: водійське посвідчення в Україні видаватимуть за новими правилами

В Україні відбулися зміни в процедурі видачі водійських посвідчень, підготовки водіїв і акредитації автошкіл. Таку інформацію поширили в Головному сервісному центрі МВС.

ВІДЕО ДНЯ

Кабінетом Міністрів України внесено зміни до ряду постанов, пов’язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитацією автошкіл.

«Введена відеофіксація складання іспитів із знань правил дорожнього руху і навичок керування транспортними засобами. Для цього в кожному екзаменаційному авто буде встановлено спеціальне обладнання», – йдеться в повідомленні.

Реклама

Зазначається, що відеофіксація процесу складення теоретичного іспиту наразі вже реалізована в сервісних центрах МВС нового зразка. 

Відтепер неможливо буде скласти теоретичний іспит в одному територіальному сервісному центрі МВС, а практичний – в іншому.

Реклама

До двох років скорочено термін дії отриманого в автошколі свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів. Також отримати або обміняти посвідчення водія буде неможливо без позначки про місце реєстрації в документі, що посвідчує особу.

Читайте також:
Що зміниться у видачі водійських посвідчень: ряд нововведень

Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити в спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних і практичних занять, а також про транспортний засіб, на якому буде проводитись практичне заняття.

Реклама

Для автошкіл скасовується вимога щодо придбання в територіальних сервісних центрах МВС бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

Акредитацією автошкіл тепер будуть займатися регіональні сервісні центри МВС за місцем знаходження закладів. Для автошкіл, які належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, запроваджується спрощений механізм акредитації.

Нормативними змінами також передбачено, що всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.

Крім того, на сайті Головного сервісного центру МВС можна підготуватися до теоретичної частини іспиту з правил дорожнього руху завдяки безкоштовному онлайн-тренажеру.

Зазначається, що він є ідентичним іспиту, який здається в сервісному центрі МВС. Також на сайті можна скачати повний перелік питань по ПДР і варіанти відповідей на них.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, коли запрацює система автоматичної відеофіксації порушень ПДР.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно