Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщині помітили рідкісних тварин

На Рахівщині помітили рідкісних тварин
ВІДЕО ДНЯ

Незвичні мешканці поселилися біля лісової дороги в Чорнотисянському лісництві у заплаві бурхливого гірського потічка Середний, що є зовсім не типовим оселищем для цих рідкісних тварин. Зазвичай, бобри уникають швидких течій, а також водойм, що промерзають взимку до дна.

Типовий ареал поширення бобра у заплавних лісах лісостепової і степової зони України. Бобри — це великі гризуни, довжиною 80-110 сантиметрів і масою до 30 кілограм, пристосовані до напівводного способу життя. Від води бобри рідко віддаляються більш ніж на 200 м.

Реклама

Зі слів головного мисливствознавця Андрія Климпотюка, бобри поселилися у гірському потічку в минулому році. За спостереженнями єгерів, тут мешкає одна сім’я з трьох особин. Зараз на березі потічка бобри спорудили загату довжиною 15 метрів і влаштували хатинку заввишки 2 метри.

Читайте також:
На Міжгірщині з’явилася незвична тварина
Реклама

Орієнтовна площа водного дзеркала бобрової заплави біля 200 квадратних метрів. Як зазначили в Закарпатському ОУЛМГ, навкруги можна побачити характерні сліди діяльності бобрів – підгризені і повалені дерева. На сьогодні місце поселення бобрів знаходиться під пильною охороною і спостереженням єгерської служби та лісової охорони лісомисливгоспу.

Єгері також висловлюють сподівання на швидку приживаність даного виду й збільшення чисельності популяції бобра, та з надією чекають літа і появи нового покоління бобренят. Паралельно проводиться пошук та моніторинг інших можливих місць перебування і поселення бобра на території лісового фонду підприємства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно