Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Ужгородщині умисно підпалили ліс

На Ужгородщині умисно підпалили ліс

Днями на території Ужгородського лісництва ДП «Ужгородський лісгосп» виникло загоряння, яке могло перерости у велику лісову пожежу. Про це повідомляють у прес-службі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства. На щастя, пожежу вдалося швидко локалізувати. Всього низовою пожежею охоплено 0,5 гектарів.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Впродовж доби вогнеборці гасили 13 пожеж в екосистемах

Ймовірна причина загорання – умисний підпал. Оскільки днями були зафіксовані подібного сценарію два загоряння. Лісівники готують матеріали по даних пожежах для проведення розслідування правоохоронними органами. В зв’язку з цим, дирекція ДП «Ужгородський держлісгосп» закликає громадян суворо дотримуватись правил пожежної безпеки в лісі.

Реклама

Лісова охорона підприємства нагадує про відповідальність за порушення правил пожежної безпеки. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі – тягнуть за собою відповідно до статті 77 КУпАП накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 255 грн) і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 850 грн) з обов’язковим відшкодуванням збитків завданих лісу відповідно до ст. 107 Лісового Кодексу України. 

Крім того, згідно ст. 245 Кримінального Кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць або інших таких насаджень вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Реклама

Нагадаємо, що раніше в Мукачеві 10 вогнеборців гасили пожежу .

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно