Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Велика середа: що треба та що не варто сьогодні робити

Велика середа: що треба та що не варто сьогодні робити

Велика середа – третій день Страсного тижня, який служить підготовкою до одного з найважливіших свят у році – Великодня. У цей день християни повинні згадувати рішення Іуди зрадити свого вчителя Ісуса Христа за 30 срібняків. Також згадується грішниця, яка, омивши сльозами і помазавши дорогоцінним миром ноги Христа, підготувала Його таким чином до поховання.

ВІДЕО ДНЯ

Люди намагаються в цей день читати Євангеліє і більше молитися, згадуючи про Бога. Зранку і ввечері в усіх храмах буде спеціальне богослужіння, яке рекомендується відвідати. Звичайно, потрібно молитися і просити благословення собі і своїм близьким, просити прощення за все, що ви могли зробити поганого. Вважається, що у Страсний тиждень Бог вас простить і допоможе.

Читайте також:
Страви на Великдень 2022: що приготувати, рецепт смачної паски та як її прикрасити
Реклама

У Велику середу прийнято виносити з хати сміття, купувати всі необхідні інгредієнти для фарбування яєць, приготування пасок тощо. 

Велика середа: що варто та що не можна робити

У цей день заборонено рубати дрова, шити, плести і вишивати. Хоча робота по дому поки ще дозволена. Саме тому люди у Велику середу намагаються закінчити всі справи, пов’язані з приготуванням до Великодня.

Реклама

Також прийнято купувати всі необхідні продукти для приготування страв до Великодня. Але, щоб починати готувати щось, краще почекати Чистого четверга. Також приводять у порядок всі штори і килими. Їх потрібно вимити, висушити і повернути на місце, щоб зустрічати свято у повній чистоті.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно